Pärlor huller om buller och lite hur som helst

För många år sedan så lärde min mamma mig att virka halsband av rocaillepärlor. Det var omåttligt pilligt och jag hade egentligen inte det tålamod som behövs för att sitta med sådant. Men numera har jag av någon underlig anledning lagt mig till med det tålamodet. Nu är det nog ett par år sedan som jag gjorde några halsband och häromsistens så ramlade lusten att ”pärla” över mig igen.

Nu tänkte jag inte börja med ett halsband eftersom det tar tid. Istället satsade jag på ett armband. Jag blandade pärlor i en äggkopp och hällde sedan ut dem på min speciella pärlbricka. Den ska jag visa i ett senare inlägg. Enkel att tillverka och absolut helt suverän att plocka pärlor ifrån.

Varje pärla är fastvirkad för sig och slutresultatet blir att halsbandet/armbandet blir väldigt elastiskt.  Till det här armbandet valde jag att virka med brun tråd. Så här blev resultatet

DSC01376Nu blev jag sugen på att göra en flock armband i guld och svart / vitt och silver. De är lätta att bära och tar inte stor plats så det vore något att ta med sig ut på marknad. Få se om jag kan få igång det projektet snart nog.

Jag hoppas ni alla har haft en varm och härlig dag…….med eller utan blandade pärlor.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Aug 25, 2015 @ 20:29:29

  Så snyggt! Det är något jag aldrig provat på. Verkar väldigt pilligt med de små pärlorna. Tar det inte lång tid att göra ett armband?

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 28, 2015 @ 11:22:48

   Det är pilligt och tar lite tid. Hur lång tid har jag faktiskt inte tänkt på. Det blir ju bara att man sitter med det då och då. Men det är inte gjort i en svinblink kan jag väl säga. Men det är roligt.

   Svara

 2. Soili
  Aug 26, 2015 @ 20:42:31

  Rocaille pärlor har jag hållit på med i 10 år. Virkat halsband och armband……jättekul…och snyggt blir det…och så syr jag grönländskt pärlbroderi…..Jätte fint…ditt armband…Bra idé att ha med till marknaden…..brukar vara populära bland köparna…i synnerhet svart/guld och svart/silver…..bra färger att kombinera med sin garderob. Lycka till med pärlandet ♥

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 28, 2015 @ 11:21:32

   Jag har sett dina pärlalster och de är jättefina. Sådant skulle jag inte klara.
   Det var egentligen min mormor som virkade halsbanden från början så det kommer från långt tillbaka i tiden.
   Jag har tjocka stela fingrar och är lite darrhänt så det är inte helt lätt att brottas med pärlorna. Men det är roligt.

   Svara

 3. bibbipson
  Aug 27, 2015 @ 00:33:12

  Så himla snyggt! Guld/svart och vitt/silver blir nog bra till vinterns högtider och fester tror jag. Spännande att se hur de blir! Men så himla pilligt det ser ut, ser inte alls så himla enkelt ut att göra. Tror jag håller mig till mina ”egna” armband jag.
  Vi har fått regn idag för första gången på flera dagar. Får hoppas värmen håller sig kvar ändå. 🙂

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 28, 2015 @ 11:19:33

   Jo lite pilligt är det men att försöka pillra ihop sådana armband som du gör det skulle jag aldrig klara.
   Det är tur att vi alla är olika och gör olika saker med samma grundmaterial. Det är roligt.
   Pärla på duktigt nu så du har en hel hög armband tills det är dags för marknad.

   Svara

   • bibbipson
    Sep 01, 2015 @ 20:43:11

    Hihi! Jo, tur vi är olika! Men alla är nog duktig på nånting. Ser i alla fall vansinnigt pilligt ut dina armband! Jo, kommer nog fortsätta pärla ihop armband, går nog inte att sluta med detta. Fick en till beställning, så det är bara att sätta igång. Då blir det alltid några tillövers för marknader. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: