Torgkväll i Malmköping

Härligt härligt. Solen vräkte ner och det var varmt och skönt. Alla var glada och det var mycket folk. En toppeneftermiddag helt enkelt. Förra veckan vräkte regnet ner och åskan mullrade. Det var fullständigt skyfall och vi hade nästan behövt dykarutrustning där vi stod på torget. Men igår fick vi plåster på såren med ett fantastiskt väder.

Som vanligt gick jag runt och tog några bilder hos mina marknadskollegor.

Först ut kommer Båvens Spinnhus. En jättegullig liten tant satt och sålde alster därifrån. Allt i ull.

DSC01331

Näst dam är Barbro Maria Gustavsson som har firman Liteavvarje. Hon finns på facebook. Hon har romantisk rar keramik och hon är dessutom jättetrevlig och rar.  Som lite kuriosa kan jag nämna att hon har det vackraste hår jag set. Tjockt, vågigt och med en mycket vacker färg. Jag är omåttligt avundsjuk på det håret. Nåja, det vackra håret får ni ingen bild på men däremot kommer här ett par bilder på en del av hennes keramik.

DSC01338

DSC01339Sist ut idag blir Tant Anna och Fröken Teas Underbara Godis. Hemgjort godis och hemgjord sylt och saft. Deras bord var nog det sötaste på marknaden. Hon som sålde fnittrade lite när jag sade det och sa att många hade handlat bara för att de hade så söta påsar. Och jag förstår dem. Det var gammeldags och jättegulligt.

DSC01334I nästa inlägg kommer några fler bilder med lite andra grejer. Jag har frågat hantverkarna snällt om det är ok att jag lägger ut bilder av deras grejer på min blogg. Och det var det. Jag tycker det är viktigt att fråga först faktiskt.

Vi hade en härlig eftermiddag och förkväll på det lilla torget. Jag känner att jag fick en välbehövlig påfyllning av positiva energier. På lördag ska vi stå på en annan lite större marknad utanför stan. Det blir nog också roligt. Men å andra sidan kan man inte förvänta sig att andra ska roa en utan det får man se till att göra själv. Man har liksom inte roligare än man gör sig. Så det gäller att ha humörkompassen inställd på ”rakt fram och snett uppåt”. Då fixar det sig.

Idag har det underbara barnbarnet varit här och förgyllt vår tillvaro. Han plockade vinbär, rensade bort gamla rabarber, diskade lite och dessutom stekte han pannkakor. Morfar stod bredvid men barnbarnet fixade smeten, stekte och vände pannkakorna själv. Sedan var han omåttligt stolt. Med all rätt. Morfar och jag fick varsin pannkaka men resten ville han ta hem till mamma. -hon har ju jobbat hela dagen och då kan jag bjuda henne på mat när hon kommer hem sa den genomsnälla och omtänksamma gossen. Så vi packade ner pannkakorna och han var mäkta stolt över att han gjort allt från start till mål alldeles själv.

Jag hoppas ni har en riktigt varm och skön torsdagskväll……..med eller utan pannkakor.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Aug 06, 2015 @ 21:28:25

  Är du igång med marknader nu?! Härligt även om vädret varit träligt… Hur har det gått för din försäljning då? Du tar aldrig bilder på ditt/ert bord?
  Och vilken underbar pannkakskille ni har! Med ett hjärta av guld.. Man blir som dem man umgås med! ❤️

  Svara

 2. Soili
  Aug 06, 2015 @ 22:09:18

  Det är alltid roligt med marknader….riktiga inspirationskällor….och är det fint väder också ,ja då är lyckan fullkomlig. Hoppas att du fick sälja lite också. En omtänksam kille …ditt barnbarn. Mamman blev säkert jätteglad,♥

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: