Årets sommarläsning och en sol i regnet

Jag var på loppis och införskaffade en bunt böcker som jag tänker plöja igenom i sommar. Så nu har jag att göra om det bara tänker regna genom hela sommaren.

DSC01289Det är en intressant blandning enligt mitt sätt att se det. Det blir spännande att läsa boken om Lasermannen. Den har fått jättebra kritik för det sätt den är skriven på. Ninas resa blir som handlar om Nina Einhorns resa från det judiska gettot till Sverige där hon blev en känd cancerläkare och forskare. Putins Ryssland är skriven av Anna Politkovskaja. Hon blev ju skjuten till döds vid sitt hem. Det är oerhört sorgligt att modiga människor som vill upplysa världen om de verkliga förhållandena i en del länder ska behöva betala med sina liv. Men det är så världen ser ut.

Men nu till solen.

Det enda som lyst denna vecka är solen………med sin frånvaro. Idag lunchade jag med en kollega och alldeles vid sidan om restaurangen ligger en liten blomsterhandel. När vi kom ut mätta och belåtna så ösregnade det och var mörkt och grått. Då stod de där. En hel rad med klart lysande solar. Jag kände mig rejält upplivad och tjoade till min kompis att -du får vänta på mig för jag ska in och köpa solar till mina grannar.

Raskt plockade jag ut två vackra blommor och stegade in och fick dem i var sin påse. Sen bar det av hemåt. Jag plingade på hos min närmaste granne och gav dem en sol. Det behövs lite extra ljus i tillvaron ibland när livet kör ihop sig. Nästa granne kom faktiskt självmant och ringde på eftersom de var i stan bara en kort stund innan de skulle åter till landet. Det var ju jättetur att de kom just idag så jag fick överlämna en sol till dem också.

Jag försöker att ibland då och då göra något lite extra för människor som betyder mycket för mig. Man får akta sig för att ta allt för givet och får försöka påminna sig själv om att vara ödmjuk och tacksam för den värme och det stöd man har i sin närhet.

Här kommer en bild på en av solarna så ni också får ett extra tillskott av ljuset.

DSC01293Jag hoppas att ni alla har en riktigt bra torsdagskväll……….med eller utan regn och solrosor

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Jul 09, 2015 @ 21:01:02

  Så omtänksam du är! Det finns väl inget roligare än att få lite uppskattning helt apropå. Oftast är det i vardagen man behöver det mest.

  Svara

 2. Carol
  Jul 10, 2015 @ 22:32:52

  Åh så fint!
  Och all sol som tänkas kan till dej fining!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: