Nu jädrars….lite betong……och rosor

Jag har fått påstötningar om att jag måste måla verandan. Så det var bara att sätta igång. I detta sammanhang är det kanske läge att ha en liten tävling. Om ni kan gissa varför badhandduken hänger ut genom badrumsfönstret så ska ni få ett fint pris.

DSC01270Under tiden som ni fiffilurar på det mysteriet så ska jag visa ett par bilder på mina fina grannars rosor. Dom har helt enkelt fått spatt och spader och blommar så det bara dånar om det. Rosorna är större än knytnävar och är helt fantastiska. Det som är intressant är att plantorna är planterade redan 1965 när husen var nya. De har aldrig blivit vattnade för det går en åder under huset så bevattningen sköter sig själv.

DSC01271Min granne klipper ner rosorna varje år men i år slår de höjdrekord. Den vackraste av dem alla är min favorit Peacerosen

DSC01273Den är magisk. Så vacker så det gör ont. Självlysande och helt fantastisk.

I början på veckan fick jag nöjet att följa med min arbetskamrat M till hennes sommarställe. Hon fixar och trixar med lite av varje. Det är hon som gjort ballerinan i ståltråd som jag visade för några inlägg sedan. Här har hon gjutit i betong. Hon har använt ett gammalt badlakan som hon doppat i betong och hängt över  en ställning. När det torkat så blev det så här

DSC01281Ganska häftigt eller hur. Nu tryckte hon i en vinterblomma som hon haft i fönstret inne bara för att det på ett ungefär skulle visa hur det blev med en kruka i. Hon hade även tillverkat ett ägg eller i alla fall något sfäriskt att ha en blomma i. Se här

DSC01280Nu har de laddat för att flytta ut till sitt sommarställe så i höst har hon säkert nya spännande saker att visa upp. För hon har hela tiden några projekt på gång.

Nu tillbaka till måleriverksamheten. Det förhåller sig så här. Jag är fjantigt höjdrädd och går inte gärna upp ens på en köksstol. Nu skulle verandan målas och det gick ju bra med staketen nedtill och stolparna halvvägs. Men sen var det ju under det utskjutande taket det skulle målas också. Vad gör man. Jo man tar den lilla trappstegen och det är ju ok så länge som man målar på den sidan där man har stolpar. För då krokar jag ena armen om stolpen och trycker mig emot och målar  med vänster eller höger hand. Vilken som nu är ledig.

Men…….när man kommer mot den sidan som är mot väggen så har man ingen stolpe att hålla om. Då jädrars kör det ihop sig ska ni veta. Men man är kvinna och listig. Alltså travar man in i badrummet. Snor mannens badlakan och virar hängaren om handtaget till fönstret. Sedan petar man ut en bit av badlakanet genom fönstret för att sedan dra ut hela från utsidan. D v s om man inte har en man som kommer in på dasset precis när man själv gått ut. Han får givetvis syn på badlakanet och tycker att det måste ha blivit något fel här. Han tar tag i badlakanet och försöker dra in det igen. Samtidigt står jag på utsidan och försöker dra ut det förbaskade badlakanet. Det gick ju liksom inte åt något håll då eftersom båda drog. Till slut började han muttra där inne och då förstod jag att han var där och sabbade. Ett visst resonemang utspelade sig men till slut släppte han taget och jag kunde få ut mitt badlakan.

Sedan virade jag badlakanet om vänsterarmen och drog så det blev spänt. Grabbade tag med handen i det och så satte jag igång att måla. Det kändes inte helt stadigt det ska erkännas men det var bättre än ingenting. Man måste ju ha något att hålla sig i så man inte ramlar ner. Inbillar man sig i alla fall. Hade jag varit på gång att ramla ner så inte fasen hade det där badlakanet hållit mig kvar. Det erkänner jag nu. Men just då kändes det ok. I alla fall lite ok. Mer ok än att inte ha något att hålla sig i.  Dessutom hade jag den stora turen den här gången att inte en endaste granne gick förbi när jag hängde i badlakanet. Annars brukar ju en och annan granne bli lite chockskadad efter möten med mig och mina märkliga idéer.

Vilken tur att ingen av er hade gissat rätt på vad jag skulle använda badlakanet till för om någon hade gissat rätt så var förstapriset att få måla om min veranda nästa gång det blir dags.

Jag hoppas ni alla har en härlig solig dag……..med eller utan betong, rosor eller badlakan.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Jul 03, 2015 @ 12:13:35

  Hahaha! Du är verkligen en uppfinningsrik dam. Det skulle heta bra kvinna reder sig själv i stället tycker jag. Visst är det skönt med en hjärna som helt på egen hand funderar ut lösningar, för skulle man tänka efter riktigt så verkar de där idéerna inte helt genomförbara alltid. Njut nu av din nymålade veranda.

  Svara

 2. Melody&M.E
  Jul 03, 2015 @ 22:32:18

  Nu fick jag mig ett gott skratt! Du kan verkligen underhålla! Jag tror ju inte att ett badlakan är den bästa livlinan, men det sägs ju att tron kan försätta berg, så bara du själv känner dig säker så är det nog helt OK.
  Önskar dig en fin helg och hoppas verandan är klar!
  Kram M.E

  Svara

 3. Anne-Lie
  Jul 04, 2015 @ 11:58:15

  Tittar in för att önska dig en fortsatt skön SOMMAR!
  Kram från Anne-Lie

  Svara

 4. Soili
  Jul 04, 2015 @ 14:10:38

  Du är en bra berättare….fick mej ett gott skratt…”Bra kvinna reder sej själv” heter det ju….Det såg nog ganska dråpligt ut när du och din guuube drog i badlakanet från varsithåll. Ha en trevlig sommar och njut av din fina veranda .
  Kram Soili

  Svara

 5. Carol
  Jul 10, 2015 @ 22:29:38

  Du är underbar! Jag hade ALDRIG kommit på det användningsområdet för ett badlakan! 😀 Jag gissade att du hade ett betongprojekt på gång och det hängde på tork.
  Jag ska tvätta fasaden jag… :-/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: