Små grodorna är lustiga att se…….men hur är de med de stora grodorna

Förra helgen var vi bjudna till våra vänner A och Bs sommarställe. Det vankades god mat och efterrätt. Som min vän B alltid säger: I all enkelhet. Nu är det aldrig i all enkelhet för hon brassar på för fulla kanoner och det finns hur mycket gott som helst på både matbordet och kaffebordet.

Vi brukar hälsa på dem ett par gånger på sommaren och då trycker jag in mig i baddräkten och tar ett dopp. Det har alltid varit sol och värme då vi varit där. Den här dagen hängde regnet i luften, det blåste och i vattnet var det 16 grader.

16 grader! Fy far ända in i baljan så kallt det var när jag dök i. När jag kom upp och skulle tala om att det var kallt så hade jag ingen röst först. Kroppen var väl i chock. Men jag simmade i långa längder i ungefär 10 minuter i alla fall så någon badkruka är jag inte och har aldrig varit. Efter ett par längder så kändes det inte kallt längre utan bara skönt. Jag drabbades heller inte av några som helst frostskador.

Jo och så grodan då. Grannen tog en bild på min simstil och om inte det här ser ut som en groda då vet jag inte. Jag brukar ofta föreslå att ni ska klicka på bilderna för att göra dem större men i det här fallet så avråder jag å det bestämdaste att ni gör det. Gör ni det i alla fall så är det på egen risk.

IMG0084AJag lyckades dock hyfsa till det från början hysteriska paddlandet med armar och ben för att inte frysa ihjäl till att simma lugnt och fint. Då tog grannen den här bilden som jag faktiskt tycker är riktigt fin. Ser ni hur vågorna omkring mig bildar ett hjärta.

IMG0083ATack finaste vännerna A och B för en härlig dag på landet.

Jag behöver väl egentligen inte tala om att jag hade badplatsen helt för mig själv. Inte en badgäst i sikte. Undrar om det berodde på att isen just släppt och vattnet höll modiga 16 grader.

Hoppas ni alla har en solig och härlig tisdagseftermiddag och kväll……med eller utan kalla avrivningar.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Snukke
  Jun 30, 2015 @ 19:59:41

  ..men flytförmågan var det säkert inte något fel på 🙂
  men starkt gjort att bada

  Svara

 2. Gunnel
  Jul 01, 2015 @ 10:59:17

  16 grader!!!!! Du är då ingen badkruka. Jag hade aldrig ens doppat tårna i det isvattnet. Ha det bra och hoppas du är upptinad nu.

  Svara

 3. bibbipson
  Jul 01, 2015 @ 23:35:39

  Å fy bubblan vad modig du var!!!! Skulle INTE ha hoppat i det vattnet. Du

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: