Internationell matmarknad

Vi har haft en internationell matmarknad på torget i vår stad i ett par dagar nu. Det är fantastiskt när man stiger av bussen och dofterna från de olika rätterna blandar sig och sveper in i näsan som en doftorkan. Milde moses vilken tur jag har haft som är med i viktgruppen på jobbet. Annars hade jag som vanligt snaskat mig igenom hela matmarknaden och vid dess avslut liknat en spärrballong. Nu provade jag bara en rätt och det var från ett franskt kök, kyckling i dijonsenapssås och kulpotatis. Det var kanongott. Här kommer några bilder från marknaden

DSC01224

Oliver och andra godsaker som doftade härligt. Bordet var enormt långt men jag tog bilden där det var en lucka med folk.

DSC01225Mat i stora fat. Kulpotatis med vitlök i mitten. Man kunde köpa små eller stora portioner. Det fanns något för alla.

DSC01227Ett enormt bord med handgjort godis. Fudge i alla former smaker och färger. Jag köpte inte en enda en. Jag är förvånad själv över hur lätt jag hade att bara ta kortet och sedan vandra vidare.

DSC01230Korv korv korv. Korv på både längden och på tvären. Jag som inte ätit kött på 25 år blir ändå sugen när jag känner doften av vitlökskorv. Jag köpte en påläggskorv med vitlök och några ölkorvar åt mannen. I morse till frukosten så snaskade han nöjt i sig av påläggskorven men vi får väl se när han ska till med ölkorven.  Några unga killar före mig i kön skulle köpa sådana för de hade köpt några dagen innan. De påstod att korvarna var kanongoda men att eftersmaken var stark. Det ska bli kul att se mannens reaktion på dem. Han kanske hoppar ur kallingarna eller börjar skicka ut eldslågor ur öronen. Det blir spännande att se.

DSC01226Det fanns inte bara mat. Det fanns blommor, porslin och tvål också. Franska väldoftande tvålar i regnbågens alla färger. Jag köpte inte någon sådan heller. Undrar vad det har blivit för fel på mig egentligen. Jag som älskar tvålar (och servetter och ljus) och alltid kommer hemsläpande med olika tvålar hade inte en endaste en med mig hem från torget. Nåja istället hade jag med mig två stycken rosalila pelargoner och en stor lavendel. En trevlig holländare krängde blommor för fulla muggar så det var huggsexa ett tag om pelargonerna.

Det  var som sagt mat från många olika länder som man kunde proväta. Grekland, Spanien, Frankrike, Italien, Tyskland m fl.

Den som hela tiden hade längsta kön var gänget från Australien. De sålde bl a känguruburgare, kamelburgare och sist men inte minst krokodilburgare. Jag hade sagt på jobbet att jag skulle prova krokodilburgare för det var jag nyfiken på. Jag kan ju inte svälja köttet utan hade bara tänkt ta en smakbit och tugga en stund. Bara för att få känna smaken och stilla nyfikenheten. Men när jag kom så var det 43 stycken före mig i kön. Efter att ha vimsat runt på torget återkom jag då och då till krokodilburgarkrängaren men det var hela tiden lååååång kö. Så jag gick hem utan den smaksensationen/katastrofen. Men det kommer fler tillfällen hoppas jag.

Jag har några fler bilder men de kommer i ett senare inlägg.

Jag hoppas att ni har en trivsam lördag………..med eller utan mystiska burgare.

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Maj 30, 2015 @ 21:34:46

  Oj vilket stort utbud det var på den matmarknaden! Så ståndaktig du är som bara åt en rätt! Låter perfekt med stöd från arbetskamraterna när man ska gå ner i vikt. Själv har jag bara gubben som stöd och hans karaktär är sämre än min, så inte är det mycket att stödja sig på när suget sätter in!
  Önskar dig en riktigt fin söndag!
  Kram och nospussar från oss

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: