Sommarsjal och stjärtvärmare

Ja vad ska man hitta på att joxa med det är frågan. Jag sålde tre stycken trekantssjalar på Strängnäs marknad så nu måste jag få till det med lite nytt. En trekantssjal i brunt och guld är färdigstickad men utan frans, en svart trekantssjal med bruna stråk är halvfärdig och det går väldigt trögt med den ska jag säga. Kanske för att det är helt fel färg att sticka i när det är vår. Men man tager det garn man haver ibland.

Något som i alla fall har lyckats bli klart och ihopsytt är den här skira sommarsjalen

DSC01188Tunt garn och grova stickor ger en skir och luftig sjal att lägga om halsen. Förhoppningsvis så kommer vi inte att behöva ha värmande sommarsjalar om halsen utan kan nöja oss med att solen värmer skönt. Men om det nu inte blir så så har min vän och granne B säkerställt att man inte behöver frysa om ändan i alla fall. Hon har stickat en rund sittdyna som hon sedan tovat i tvättmaskinen.

DSC01200Den är stickad i ullgarn från Netto. Tovad i 60 grader tillsammans med ett par jeans.  Så nu till nästa marknad så finns det alla möjligheter för någon hugad spekulant att hålla sig varm både om halsen och om ändan fast/trots att det är sommar.

Jag hoppas ni alla har en kanonsöndag……….med eller utan värmande attiraljer

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Maj 24, 2015 @ 18:49:33

  Jag har också stickat en sittdyna som jag tovat, fast jag gjorde den rektangulär. Blev jättebra.
  Kram!

  Svara

 2. bibbipson
  Maj 25, 2015 @ 16:59:34

  Häftig sittdyna det där! Ja, din sjal var också fin, och säkert varm. Roligt att du fick sälja lite alster på marknaden.
  Jag har precis kommit in i den obligatoriska nervveckan innan vi ska på marknad. Då slutar hjärnan liksom att fungera och man gör det ena knasiga efter det andra, när man istället skulle gjort nåt vettigt. Och helst något som kan följa med på marknaden. Men men, så är det! 😉

  Svara

 3. Maidi
  Maj 28, 2015 @ 10:06:35

  Nu kan du vara varm både om halsen och stjärten då 🙂 Fina grejer du gjort i alla fall..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: