Marknad i Strängnäs

I fredags var det dags för årets första utemarknad. Den gick av stapeln i Strängnäs och den hölls på torget mitt i staden.  Strängnäs är en fantastiskt fin sommarstad men i fredags lyste både vår- och sommarvädret med sin frånvaro. Det blåste och molnen var tjockt gråa och hängde som en mössa över våra huvuden. Ett par vändor började det även småregna.

Men vi var en tapper skara som huserade på torget och lite längre ned i Ugglans park så fanns det lattjolajbansgrejer för barnen i form av ponnyridning och ansiktsmålning. Så det var många lejon och monster i miniformat som skuttade runt på gatorna.

Lite kul är att det är ganska många yngre förmågor som prövar sina vingar på marknaderna numera. Den här unga damen tillverkade drömfångare. Nog behöver vi drömfångare allihop. Något som sorterar bort de dåliga drömmarna och som släpper igenom de goda.

DSC01195En annan tjej hade tillverkat godsaker av högsta kvalitet och helt utan kalorier. Här kan man frossa hur mycket som helst utan att gå upp ett gram i vikt. Hon sålde rätt bra och var nöjd när dagen var slut. Alla godsaker var virkade och de var jättefint gjorda. Klicka på bilden så ser ni bättre. Ett riktigt konditori.

DSC01193Här är något som luktar. Märkligt. Jag kan inte bestämma mig för om det luktar gott eller inte. Men lite häftigt är det i alla fall. Stoooooora ostar. Italienska. Jag stod inte så till så att jag såg hur det gick för honom under dagen men jag hoppas det gick bra.

DSC01194Ja och hur gick det för mig då? Jo tack det gick jättebra. Jag är helnöjd. Men de grejer jag trott att jag skulle sälja blixtsnabbt har jag med hem igen. Sålde massor av annat som varit med ett tag och det är ju alldeles lysande.

Det var som sagt kallt och väldigt blåsigt. Marknaden började 11 och vi var där och plockade upp 9.30. Marknaden höll på till klockan 18 så det var många timmar i snålblåsten. Alla frös. Utom jag. Jag höll igång som en dopad iller.  Det var nämligen så att en bit bort ifrån oss så var det musikunderhållning hela dagen. Det spelades livemusik av olika kategorier och mot slutet var det karaoke. Så jag jazzade loss både bakom mitt bord och framför. Rörde mig hela tiden till musiken eller promenerade lite fram och tillbaka. Då håller man värmen. Det funkar inte att sitta bakom bordet i timmar och bli kall för då tinar man inte upp förrän man är hemma i badet. Och så eländigt att frysa i så många timmar. Nä då är det bättre att bjuda på lite show. Jag skuttade och dansade och många log mot mig när de gick förbi. Jag tänker inte ens fundera på vad de tänkte.

Just det, det här får jag ju inte glömma. Karaoke brukar ju ibland vara väldigt smärtsamt för både öron och sinne. Men inte här. Alla som var uppe och sjöng var väldigt duktiga. Särskilt en ung kille. När han började sjunga ”The great pretender” så var vi några som trodde att de satt på en skiva. Jag gick ut  och tittade och där stod då den här unga killen och sjöng så jag trodde jag skulle smälla av/börja grina/tuppa/få tokspel av glädje av.  Fler och fler samlades och alla var förstummade. Grabbarna som gräddade munkar i en vagn hängde ut genom luckan och jublade. Det var som att höra The Platters. Helt otroligt.  När killen sjungit klart störtade jag över torget och kramade om honom och talade om hur bra han var och att han vad han än gjorde ALDRIG fick sluta sjunga.  Himmel och plättar vilken röst. Grabben var inte mer än straxt över 20 år och hade den här fantastiska pipan. Jag hoppas han fortsätter med sången. Undrar förresten hur han hade tagit sig an Roy Orbisons ”Only the lonely”. Kanske tur att han inte gjorde det för då har det varit godnatt med mig. Jisses!

I nästa inlägg ska jag visa bilder på vad jag köpte av marknadens absolut yngsta deltagare.

Hoppas ni alla har en riktigt bra söndag trots regn och rusk……..med eller utan härliga sångchocker.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lollo
  Maj 17, 2015 @ 12:01:30

  Gratulerar till en bra marknadsdag 🙂
  Men du … de där ostarna??? Tror aldrig att jag sett så stora? vad var det för ostar?
  Det finns inte mycket ost som jag tackar nej till. Älskar ost i alla former. Men jag kan hålla med om att en del inte luktar så gott … 😉

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 17, 2015 @ 17:04:19

   Jag vet faktiskt inte vad det var för ostar. Men enormt stora var de i alla fall. Vilket rackarns bärande att packa in och packa upp dessa enorma ostar.
   Han såg ju inte så biffig ut han som sålde osten men han kanske var senig och urstark.

   Svara

 2. Vanessa andersson
  Maj 17, 2015 @ 22:19:47

  så fina saker 😀

  Svara

 3. bibbipson
  Maj 21, 2015 @ 12:46:06

  Låter som en jättetrevlig dag, trots vädret! Jättekul att du sprang fram och kramade killen som sjöng så bra. Det hade jag aldrig vågat tror jag, men applåderat och skrikit hade jag kanske gjort! Härligt att du fick sålt en hel del. Ja, ibland blir man lite förvånad när sånt går bra att sälja som man absolut inte trodde på just då. Kommer ihåg när jag sålde mängder med änglar mitt i sommaren, och jag hade inte tillverkat så många just då.
  Vår första marknad kommer att vara den 30 maj, får hoppas det är lite varmare då. 🙂

  Svara

 4. Elsa
  Maj 21, 2015 @ 21:05:30

  Åh, vad trevligt det ser ut!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: