När det tjorvar sig……..och när det känns riktigt bra

Ja ni, ibland har man liksom grus i hela maskineriet och ingenting vill sig. Det är som om lagen om alltings jä*lighet träder i kraft. Då gäller det att hitta det positiva i tillvaron och inte låta sig bankas ner i skosulorna.

Vi har ju haft lite motvind och det blev ju inte bättre av det här

DSC01156Mannen skulle åka till affären och ropade -Hej då och försvann ut. Ungefär fem minuter senare så kliver han in i hallen igen.

-Hej.

Han hade kört den korta biten upp till utfarten från området och precis där hade bilskrället säckat ihop. Det gick inte att svänga eller bromsa. Vilken himla tur att han inte kom längre innan hela ekipaget gav upp andan. Han ringde till verkstaden där han bara ett par veckor hade haft bilen inlämnad på service. De skickade en bärgningsbil och där stod mannen och på håll skådade hur hans ögonsten drogs upp på flaket. Det måste vara det absolut värsta man kan göra mot en man…..att beröva honom hans bil.

Jag förklarade för mannen att det ju faktiskt inte gjorde något om bilen stod i garaget eller på verkstaden ett par dagar eftersom vi i alla fall skulle på ett tvådagars besök på Huddinge sjukhus.  I och för sig är det givetvis billigare att ha bilen kvar i garaget men nu var det ju som det var.

Vi fick som vanligt skjuts till Huddinge av vår vän A som kör oss tryggt och säkert. Jag hade som vanligt med mig stickning och satt och handarbetade i baksätet.

När vi efter hemkomsten piggnat till lite så bjöd A:s hustru B på potatis- och morotssoppa med kokta ägg.

DSC01160Som vanligt så är jag snurrig och presenterar därför förrätten efteråt

DSC01159Denna smaskiga skapelse är gjord av tunnbröd som fuktats, formats och fått stå i ugnen en stund så det blev som en liten korg. Den var fylld med gott klet och räkor. Smaskens. Men det som får en att må allra bäst är den omsorg man får. Man känner att man är trygg och allt blir lugnt. Man är inte ensam. Jag är stark som en oxe men ibland blir det trots det lite svajigt och då är det skönt att ha människor omkring sig som förstår.

Jag kan tillägga att mannen fick hämta sin bil igår. Lagad och alert. Mannen var lycklig och den lille bilen står nu lugnt och tryggt parkerad i garaget. Åtminstone en stund till. För vi har ju vinterdäcken kvar på den och de måste bytas. Så snart ska han hoppa ur tofflorna och i skorna och gå ut och backa ut bilen från garaget så jag får plats att hämta däcken och med en enkel swing ställa dem i bakluckan. Nåja, lätt och lätt. Jag är ju kort så det blir ett bra lyft. Men jag ser det som istället för ett gympass. Hmmm……jag har aldrig satt min fot på ett gym (och det kanske märks) så jag vet faktiskt inte vad ett gympass innebär mer än att man förmodligen blir svettig.

Hoppas ni alla haft en bra helg……….med eller utan att Lamborghinin säckar ihop. Eller Golfen.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Apr 12, 2015 @ 19:26:16

  Fyy då! 😡 Bilar är av ett eländigt släkte! Och jämt när det inte är läge… Skönt dock att det inte var den ni skulle åka i till Huddinge. Jag fick helt sonika köpa en ny för enochenhalv månad sedan. Min Polo hade då tjänat ut. Jag som kör så mkt i företaget kan inte spendera mina kvällar på bilbärgare alltför ofta. Så gott det låter att bli så ompysslade när ni kommer tillbaka från era resor! 😊Stor kram för veckan som kommer. Med eller utan sommardäck 😚

  Svara

 2. Lollo
  Apr 12, 2015 @ 21:26:36

  Hahaha … mitt i eländet måste man skratta … åtminstone när det presenteras på det här sättet … 😉
  Kramisar

  Svara

 3. Maidi
  Apr 13, 2015 @ 09:33:29

  Tänk jag sitter alltid och småler när jag hälsar på dig.. Jo, jag tror också att man blir lite svettig på ett gympass fast säker kan man ju inte vara 🙂
  Tråkigt med bilen men det är ju sånt som händer tyvärr.
  Ha det bra nu..

  Kram Maidi

  Svara

 4. bibbipson
  Apr 15, 2015 @ 19:51:36

  Haha, måste nog jag också skratta lite, du skriver så himla roligt.
  Snopet att bilen säckar ihop efter att den redan varit på service! Tur de fixade den snabbt. Härligt ni fick trösta er med god soppa och förrätt, såg himla delikat ut på de där jättefina tallrikarna.
  Haha, ja jag blir svettig utan att vara på gym numera, har börjat känna av lite ”kärringsjuka”. 🙂

  Svara

 5. Soili
  Apr 21, 2015 @ 12:36:19

  Jaaa… haha…..det där med bilen är en av livets förtretligheter…typiskt. Bra att guuben inte hann åka så långt. Härliga grannar du har….vilken fin service ♥.
  Det där med gym är lite överreklamerat 🙂 smygmotion hemmavid brukar funka lika bra…i alla fall när man har fått lite år på nacken 😉
  Jag tar en tur i trapporna (bor 5 tr upp) blir precis lagom flåsig

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: