Nu tar jag mig en pruttare

DSC01121

Japp nu är det laddat för en arbetsdag. Frukostmackor och en banan åt mig och en påse smulat bröd till våra fåglar. Vi har nämligen 7 gråsparvar som vi matat sedan i somras. De är födda inne i väggen.  Hmmm……låter kanske märkligt men så här är det. Vi har ju en rökruta på baksidan av kontoret och där i ytterväggen finns tre sprickor. I dessa sprickor har det bott fåglar i åratal. I år blev det 7 ungar och dessa har stannat kvar.

Så varje morgon steppar jag ut med påsen i handen och är dom inte på plats så ropar jag ”var är alla mina pippisar”. Då flaxar det till runt öronen och dom kommer farande. Sedan mumsar dom små liven och efter det så är det förmodligen sovstund. Vi är två som matar pippisarna. En gubbe och jag. Det är så mysigt att ha dom där och så är det nästan som våra bebisar eftersom de är födda i väggen.

Men det viktigaste på bilden är ju innehållet i snapsglaset. Det är finemang att ta sig en pruttare på morgonen. Det gör väl alla. Eller? Nåja nu är det ju inte alkohol precis utan en riktig hälsosnaps.  Jag fick inspirationen till att koka ihop den här ingefärssnapsen här

Jag tycker faktiskt att jag blivit piggare av att ta den här god-morgon-snapsen några dagar och ska fortsätta med det.  Dessutom gillar jag ingefära så det är inte ett dugg plågsamt att svepa glaset. Tvärt om.

För att det inte ska bli alldeles för rart så ska ni få en bonusbild från vårt 64-miljonerstorg. Om inte dessa halkmattor får någon på fall så blir jag förvånad. Inte nog att det ser ut som skit det är riktigt farligt också.

DSC01114

Nu har kommunmupparna äntligen kommit på att det faktiskt behövs kanter runt bassängerna så nu ska det upp någon slags metallgaller. Det blir spännande att se hur det kommer att se ut. Fortsättning följer.

Jag hoppas ni haft en hyfsad tisdag………..med eller utan snapsar och snubbelmattor.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Mar 11, 2015 @ 18:29:53

  Så roligt att du gjorde ingefärsdrycken och dessutom gillar den! Sedan jag började med morgonsnapsen har jag klarat mig från virusar, trots att jag haft hand om riktigt förkylda barnbarn. Skål på dig!
  Kram M.E

  Svara

 2. Carol
  Mar 14, 2015 @ 21:14:09

  Hej hopp! Blev så nyfiken på din morgonsnaps men den går inte att hitta nu 😦 Är inlägget borttaget eller är det bara internet som busar med mej just nu?
  Brukar skiva i ngr bitar ingefära i mitt morgonté och det känns hälsosamt. En hutt kanske gör ännu mer nytta? Så please kolla upp om det ör nåt krångel på tråden.
  Vårkram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: