KS, mössor och smaskig soppa

Gårdagen tillbringade mannen, jag och vår fantastiska granne A på KS i Huddinge. När man tittar på exteriören så får man nästan skrämselhicka för jag tycker det påminner om något från gamla östtyskland. Mörkt och läskigt. Kommer man väl innanför de grå smutsiga väggarna så är det dock ljust och fräscht.

DSC01117

Vi har ju en bit att åka, 10 mil dit och 10 mil hem och under tiden så sysslar jag som vanligt med att fästa trådar. Nu hade jag ett gäng mössor som blev ihopsydda och klara. Jag stickade även färdigt en halsduk. Klippte till fransar men upptäckte att virknålen låg kvar hemma på byrån. Så fransarna blir väl monterade vid nästa veckas resa till Huddinge. Dessa mössor är stickade av garn från Frasta Lamm och rester av garn som jag fått av Knappmakerskan.

DSC01118När vi något utmattade nådde våra hem så hade A:s hustru kokat soppa som hon bjöd på. Den var gjord på potatis och morötter som kokats och mixats. Till den kunde man ta ägghalvor och pepparrotsvisp. Så himla gott. Jag kände direkt hur spänningarna lossnade och man slappnade av när man satt tillsammans vid bordet.  Som vanligt när det gäller ätande så hann jag inte ta kort på det goda för jag slevade i mig 2 tallrikar soppa med blixtens hastighet. Jag har förmodligen svart bälte i att äta.  Jädrars vad jag gillar det.

Nästa inlägg kommer att handla om min lustiga sällsynta sörmländska buskhare. För den han har nog lite tomtar på loftet.

Jag hoppas ni haft en härligt sval men solig dag………..med eller utan god hemlagad soppa.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Mar 05, 2015 @ 22:35:53

  Så gott med goda grannar som gör god soppa och garanterar säker färd till glåmig gammal byggnad… Och så fint att du har tid att göra det du gillar: ge go garnglädje till gullungar ❤
  Här stickas blåbärsmössa – utan goda grannars soppa :-/
  Kram i dessa dagar!

  Svara

 2. Melody&M.E
  Mar 08, 2015 @ 19:45:55

  Nu dök det upp ett minne om att jag faktiskt varit på KS en gång i tiden, inte för egen del utan som sällskap till min lilla kusin som skulle undersöka sitt hjärta.
  Antar att det fräschats upp inomhus sedan dess, men utifrån ser det likadant ut.
  Så fint att Ni har grannar som tar hand om Er i stunder där gott sällskap och god mat är bästa återhämtningen.
  Önskar Er en fin vecka!
  Kram M.E

  Svara

 3. Carro
  Mar 09, 2015 @ 05:43:50

  vilka underbara grannar du har! Hoppas det gick bra på huddinge!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: