Den stora dagen B och lite mössor

Idag är det en särskilt trevlig och bra dag tycker jag.  Jag älskar nämligen att bada och idag får jag göra det. Ja inte bada ute i någon jädrans isvak eller i något klorstinkande badhus utan i mitt eget ägandes lilla badkar på tassar.

Jag opererades för fjorton dagar sedan och har fått avhålla mig från bl a bad. Men idag är det fritt fram och jag njuter av den vetskapen. Jag brukar ju bada varje dag annars så fjorton dagar utan att plaska i plurret är förfärligt. Jag är innehavare av ett badkarsställ som kan härbärgera både en blomvas, ett glas samt en bok så jag funderar på att släpa fram den anordningen från sitt gömsle under en av sängarna. Fråga mig inte varför den ligger där……den liksom bara gör det.  Konstigt ställe att ha det på kanske ni tycker men då kan jag ju också berätta att jag i 28 år haft min sekatör legat i skafferiet.  Fråga mig inte varför om det heller för det vet jag inte. Det har bara blivit så. Nu kan man ju inte flytta den heller för då hittar jag den förmodligen aldrig mer.

DSC01113

Bilresorna till Huddinge kan resultera i att jag tar tag i gamla surdegar i form av mössor som behövde sys ihop. Så dessa mössor som jag stickat av garn från Frasta Lamm sydde jag ihop på ditresan en av gångerna. Dessa mössor har redan intagit sina platser i välgörenhetslådan en trappa upp.  På hemvägen stickade jag lite på en yemenväst av garnet jag fick av min granne A-M. Jag har en hel kasse med garner och ofullbordade verk när jag far iväg med mannen på hans läkarbesök.

Som bussjobb håller jag på med en tomteröd liten barnhalsduk efter ett mönster jag hittat hos Knappmakerskan och hemma i mannens tv-rum har jag min krokning. På övervåningen har jag en virkning ligger. Det ska bli en fönsterremsa så småningom.

Men nu gott folk måste jag kila iväg. Jag har en dejt……..med mitt badkar.

Hoppas ni alla har en alldeles utomordentligt skön torsdagskväll………med eller utan badkar på tassar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: