När livet stannar upp

Jag har velat att den här bloggen ska vara en feelgood-blogg. Där man kan komma in och tycka att det är mysigt och eventuellt bli lite inspirerad. Men nu måste jag nog skriva ett inlägg som är blandat med många känslor. Inte bara glädje. Men heller inte bara sorg och vanmakt. Mer som en känslomässig bergochdalbana. Det är många som undrat varför mina inlägg har blivit färre och färre på senare tid därför ger jag en förklaring nu. En liten lagom förklaring.

Mannen i mitt liv sedan 34 år tillbaka har ju varit svårt hjärtsjuk i många år. Det har vi vant oss vid och inrättat vårt liv efter det. Vi lever ett lugnt och stilla liv numera. Ett bra liv.

Men för en månad sedan fick mannen en ny diagnos. En diagnos från helvetet rent ut sagt. En diagnos man inte önskar sin värsta fiende.  Livet frös till is och man var som förstenad.  Sen kom ångesten och efter det vanmakten och ilskan.

Nu har vi pratat mycket om det och bestämt att det här inte ska få förstöra resten av våra liv. Vi ska fortsätta leva som vi gjort tidigare. Dag för dag. Inte ta ut något i förskott. Mannen har en fantastiskt positiv livssyn och har alltid haft det och jag är envis som en röd gris. Vi tror det räcker bra långt.

Vi har varit ett par gånger till Karolinska i Huddinge där också hans operation kommer att äga rum. Våra fantastiska underbara grannar A och B har funnits för oss hela tiden. De gör vårt liv betydligt mycket lättare.

Efter resa 1 till Huddinge så bjöds vi på detta när vi kom hem

DSC01103

Ett helt långt brödfat fullt med räkmackor med ägg och några kalkonmackor. Det smakade så gott må ni tro. Den långa träbrickan hade frun i huset tillverkat i slöjden och passade alldeles utmärkt att ha till smörgåsfat.

Resa 2 till Huddinge var lite jobbig. Det tog sex timmar och vår vän satt och väntade på oss hela tiden för att köra oss hem efter alla träffar med olika slags läkare och sköterskor.  När vi kom hem hade hans hustru gjort en fiskgratäng åt mig och mannen och en åt dom själva. Vi fick äta var för sig eftersom hustrun var gruvligt förkyld och mannen bör undvika all smitta. Men nu var det ju som vanligt med mig att jag slafsade i mig fiskgratängen så det bara visslade om det efter att mannen tagit sin portion. Så den gratängen får ni försöka tänka er för någon bild blev det ju inte.  Lax, potatismos och en god sås var det i alla fall.

Istället för bild på fiskgratängen så får ni se en bild på de vackra tulpaner vi fick av A och B

DSC01109

Nu kommer jag inte att skriva mer om det här utan det är något som får lov att finna sin form i våra liv. Men vi är så innerligt glada över att vi har så goda vänner som A och B. Människor som alltid finns för en när livet tjorvar till sig. Som finns där och gör livet lite lättare och mer uthärdligt när det är svårt.  Jag gråter när jag skriver det här för jag är så innerligt tacksam och rörd över att det faktiskt finns människor som är helt fantastiska i sitt sätt att vara, i sin omtanke, i sin kärlek till medmänniskan.  Något bra måste jag ha gjort eftersom jag fått dessa människor in i mitt liv.

 

Nästa inlägg kommer att handla om våren, mössor och buskharen.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Feb 21, 2015 @ 23:10:29

  Åh, åh, åh…😢
  Det skär i hjärtat att läsa om er tuffa tid och det ni har att bära nu. Käraste fina Bibbi med sin fina man! Önskar det gick att skicka riktiga kramar via såna här ipads men så långt funkar inte tekniken. Men hoppas du kan känna den som sänds just nu! 💞
  Vilken fröjd att ha era vänner och grannar som kan ge er praktisk, kännbar och ätbar omsorg! Det är en nåd och er väl förunnat!
  Skickar ett stort fång gula blomstertankar till dej Bibbi. Kramkram 🌻💐🌼

  Svara

 2. Lollo
  Feb 22, 2015 @ 00:20:25

  Ja, vad kan man säga? Oerhört tråkigt att läsa om det här, men jag läser ju också in den positiva andan som du håller vid liv. Och glädjen över att ha så fina vänner och grannar måste vara stor. De verkar vara av den stabila och trofasta sorten, och något som måste vara skönt att ha nu när ni prövas av livet …
  Fint av dig att ändå berätta. Det ger dig en mänsklig framtoning, för vad är vi människor om inte en blandning av både det ena och det andra som drabbar oss.
  Håller tummarna att ni tar er igenom detta på bästa sätt …
  Kramis

  Svara

 3. Christina
  Feb 22, 2015 @ 09:21:38

  Sänder en stor styrkekram<3 Önskar dig och din make allt gott! Livet kan verkligen vara en utmaning vid sådana svåra tillfällen. Skönt att ni har en positiv livssyn, en sådan kommer man långt med. Livet blir lite finare tack vare att man kan se det från den ljusa sidan. Hoppas nu att det går bra med kommande behandlingar och sådant!
  Och tack för att du berättar.
  Kram Christina

  Svara

 4. Anne-Lie
  Feb 22, 2015 @ 10:07:00

  Fy, det är så jobbigt att få svåra besked av sin läkare…jag önskar verkligen att allt ska bli så bra som möjligt. JAg vet hur det känns när någon i familjen drabbas. Och vilka fantastiska grannar ni har som stöttar och hjälper er. Stor kram till er båda.

  Svara

 5. Melody&M.E
  Feb 23, 2015 @ 08:06:54

  Kära Bibbi!
  Jag blev så ledsen för er skull när jag läste det här inlägget att jag just då inte kunde skriva något här.
  Det finns inga ord som jag kan trösta eller ge er som hjälp på vägen mera än ta tillvara på den tid som finns och må den bli lång, kärleksfull och så bra som bara går.
  De varmaste kramarna sänder jag Er genom cyberrymden.
  M.E

  Svara

 6. MariaB
  Feb 23, 2015 @ 23:14:55

  Med kärlek och bön. Kramar.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: