Omtanke och värme

Som ni vet sedan tidigare så har jag världens bästa grannar.  Härom sistens så plingade det på dörren och min närmaste granne A-M presentade mig med en alldeles rykande färsk limpa som hon bakat. Hon sa att det var som tack för att jag sopat och skottat åt dem. Men jisses, i alla år har hennes man hjälpt mig med skottning och sopning så enligt mitt sätt att se på det så är det bara att ge omtanken tillbaka. Hur härligt har det inte varit när man släpar sig hem från jobbet efter ett snöväder, pustande och stönande inombords för att man måste ge sig ut i snösvängen så fort man kommer hem, svängande runt garagelängan och upptäcka att världens bästa granne har skottat åt oss också.  Det är guld! Nu när han är lite tröttare så känns det så himla bra att kunna ge tillbaka för alla dessa gånger som han krattat manegen åt mig.  Men limpan skulle jag ha i alla fall sa A-M. God var den det kan jag lova. Full med nötter och frön och så hälsosam så det riktigt spratt om den redan i påsen.

DSC01082

Sedan hann det inte gå många dagar förrän det åter plingade på dörren och där stod A-M med ett stort garnnystan i en påse. Det var ett jättenystan av Big Verona som jag skulle ha till hjälpstickning sa hon. Det blir nog ett par yemenvästar av det nystanet. Jag tror det kommer att bli jättefina västar av det melerade garnet. Det är dessutom väldigt kul att sticka med självrandande garn. Man hinner liksom inte tröttna på färgen utan det kommer ju nytt hela tiden.

DSC01094

Ännu är inte dörrklockan utsliten trots att det igår eftermiddag plingade på dörren och våra andra grannar lite längre bort i längan kom farande som yrväder. Med sig hade dom kaffetermos och två fat med varma smörgåsar. Himmel och plättar så mysigt.  Dom vet att jag och mannen brukar dricka kaffe klockan 5 och nu skulle dom överraska, och det gjorde dom verkligen. Det är så himla härligt med lite extra guldkant var vardagen.  Dessutom trivs vi bra tillsammans och skrattar mycket då vi möts så det är kära möten varje gång. De är så lika oss i sitt sätt att vara och att se på tillvaron.  Givetvis har vi inte alltid samma åsikt om allt och det ska vi ju heller inte ha för då blir det ju ingen dynamik i diskussionerna. Men grundsynen på livet och levandet har vi gemensamt och det är bra. Tyvärr kan jag inte visa någon bild på smaskigheterna A och B dukade upp på vårt bord. Någon…..med andra ord jag…..glufsade i mig min ranson som om jag inte fått mat på hela dagen.  Och det var så himla gott. Men nästa gång ska jag skärpa mig och ta kort först och äta sedan.

Jag tänker ofta på och påminner mig själv ofta om att mannen och jag egentligen är otroligt priviligierade som har så fina vänner och grannar. Ibland när det är uppförsbacke så finns de där till hjälp. Det är något att vara tacksam för. Och det är vi.

Idag skiner solen här och det droppar från taken och mot kvällen har det bildats långa vackra istappar som man tyvärr måste knacka ner för att inte få i skallen när man ska in och ut ur garaget.

Jag hoppas ni alla har en härlig solig lördag………med eller utan istappar.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Feb 07, 2015 @ 18:54:47

  En solig lördag har vi haft, men också riktigt blåsig. Nyss pratade jag med våra före detta grannar som för några år sedan lämnade Skåne och flyttade till sin dotter i Lindesberg. Det går inte en dag, utan att jag tänker på dem och saknar dem. De blev en del av vår familj och jag är så tacksam att ha fått uppleva sådan grannsämja! Lyckliga Ni som har så fina grannar och må de inte flytta!
  Kram M.E

  Svara

 2. Maidi
  Feb 09, 2015 @ 13:34:28

  Nej, inte är det alla som har en sån tur med grannarna.. Vi bor i ett radhus och delar själva gången in till ytterdörren med en riktig surgubbe. När det snöat är ofta vi först med att skotta framför våra dörrar och vi har alltid tagit hela biten för det är inte så stort. De gånger denne surgubbe hunnit före oss skottar han bara en smal gång fram till sin dörr. Kan väl säga att jag gör detsamma nu.

  Kram Maidi

  Svara

 3. Carol
  Feb 09, 2015 @ 14:51:22

  Åh Bibbi… varför bor inte vi på samma gata..? :-I ❤

  Svara

 4. Anne-Lie
  Feb 10, 2015 @ 12:21:37

  Wao, vilka fantastiska grannar ni har. VAr rädda om dem!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: