Men hur farao kunde det bli så här?

Knappmakerskan är ju en stor inspirationskälla och jag är inne hos henne titt som tätt och kikar. Hon arbetar i många olika tekniker och är jätteduktig i dem alla. Själv är jag bara halvbra på de enklaste grejer men jag är glad ändå.  Men efter den här vurpan så undrar jag om jag ens är halvbra.

Jag fick för mig att jag skulle kroka remsor till en filt. Sagt och gjort, jag rotade fram ulligt mjukt garn och började på efter bästa Knappmakerskans mycket detaljerade och utförliga beskrivning. Ni kan inte tänka er så bra det gick. Det var helt enkelt inte någon som helst match att få fart på kroknålen och det liksom svischade i arbetet när jag låg i som en gnu.

Efter att ha krokat i en mindre evighet så lade jag ner arbetet och tittade. Och då såg jag den. Puckeln.  En stor jädra bula ut på ena sidan. Men hur har jag burit mig åt? Ja jag vet inte för jag tyckte jag gjorde likadant hela tiden. Det gjorde jag bevisligen inte. Jag måste ha lagt till en maska när jag pratade i telefonen och krokade samtidigt. Dessutom hade jag kommit gott och väl 5 cm över själva puckeln när jag upptäckte den. Jaha, bara att repa upp och börja om från början.

Men inte sjutton gick det att repa upp. Garnet, luddet, hade liksom snaskat sig in i varandra så det var totalt omöjligt att repa upp. Jag drog, slet och svor men gav till sist upp och funderade på om jag skulle slänga rutan. Men snål och eländig som jag är så kan jag inte med att göra det så jag bestämde mig för att kroka vidare och vid ihopsyning av filten försöka gömma puckeln.  På något vis. Om det går.

Vad säger ni som förstår sig på sådant här. Går det att trolla bort själva puckeln om jag syr ihop remsan med en annan?

Nu kommer bild på mitt tillkortakommande så känsliga läsare varnas härmed för att scrolla ner.

DSC01069

I övrigt var det kul och trevligt att kroka.  Men tydligen kan man inte ha för många järn i elden samtidigt. Dessutom lovar jag att ta på mig mössan när jag går ut ifall det kommer en hackspett.

Hoppas ni har en kanonlördag…………med eller utan mystiska arbetspucklar

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lollo
  Jan 17, 2015 @ 22:42:04

  Usch, så tråkigt sådant är. Men jag tror att det går att ”trolla” bort.
  Vet inte om jag ska nämna det, men jag ser ett fel till, lite vänster och lite under mitten av arbetet, men jag såg det bara för att jag tittade extra. Försökte förstå vad som hänt, så jag stirrade lite extra. Det är bara den som vet om det som ser det … 😉

  Resultatet blir lite som när man stickar vartannat varv genom att lyfta två rader med maskor. Kommer inte ihåg just nu vad metoden heter, men arbetet blir luftigt och ganska tjockt och varmt.
  Vet du vad jag menar för teknik?

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 18, 2015 @ 11:23:45

   Hmmm…..du har rätt.
   Jag får nog avsluta arbetet och börja om från början med nästa nystan istället.
   Undrar om jag kan ge den här krokade stumpen till haren som ligger ute i buskarna.
   Han kan ju ha den som madrass *S*

   Svara

 2. Anne-Lie
  Jan 18, 2015 @ 11:21:29

  Hoppas du får ordning på din puckel, det går kanske att trolla.
  JAg vet att jag borde vila min stukade fot lite mer, meeeen det händer så mycket här så jag hinner inte vila den 😦
  Önskar dig en fin söndag. Kram!

  Svara

 3. Melody&M.E
  Jan 18, 2015 @ 18:25:05

  Kroka har jag aldrig gjort! Det måste jag lära mig…
  Intressant dialog som uppstod på min blogg mellan dig och ”ej hundägare”.
  Jag kände att jag var tvungen att haka på med ett inlägg till.
  Tacksam? Hm…
  Stor kram till dig!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: