Juldagsblandning

De flesta har julstjärnor eller hyacinter som julblommor. Men av mina goa grannar fick jag härliga julblommor i gult och lila. Primula. Jag älskar ju gula blommor och jag har dem gärna till jul också. Året om. Hela tiden. Jag blir glad av gula blommor. Så tack fina A-M och I för vackra blomster som ger hopp och budskap om en kommande vår.

DSC01036

Barnbarnet pysslade ihop en hjärtemobil av filt åt sin mamma sist han var här.  Det som någon kär gjort med sina egna händer får ett annat värde än det som köpts färdigt. Så känns det för mig och den känslan vill jag förmedla till barnbarnet. Det han gör är uppskattat och värdefullt. Jag har ju fortfarande kvar sakerna min dotter gjorde åt mig som litet barn. Det är skatter som bara stiger i värde oavsett börskurser.

DSC01029

Årets jultrappa ser lite trallig ut. Lite trist och säckig. Men det beror på att vi öppnat mer än hälften av julklapparna som låg på alla trappsteg innan jag vimse mormor kom ihåg att ta fram kameran. Men ni får ett hum om hur det var. Lite. Kanske.

DSC01035

I morse när jag lyssnade till Julevangeliet och på julens psalmer så hade jag en liten stund av eftertanke. Julen står ju för många saker och en del kan man ju använda sig av året om.  Omtanken, kärleken, givmildheten och gemenskapen. Det är ju ord och gärningar som passar varje dag genom hela livet.

Ibland kan jag bli så stressad av julens budskap. Jag känner att jag vill förändra världen. Göra den fin och god. Ta hand om alla som har det svårt. Se till så att vartenda barn får mat och värme.  Men så här vid juldagens eftertankestund så vet jag att jag gör det jag kan för att hjälpa. På olika sätt. Men ingen kan göra allt. Det gäller att hitta sin nivå och arbeta efter den.  Försöka att vara en god människa under hela året. En människa med fel och brister men som ändå försöker göra skillnad för några.

Jag hoppas att ni alla har en fin julledighet.

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lollo
  Dec 25, 2014 @ 23:59:04

  Jag tror på kraften i att tänka goda tankar och att goda energier förökar sig. Det kanske inte uträttar underverk, men en god tanke och lite av god energi kan växa som ringar på vattnet. Tyvärr är det nog så även med de dåliga tankarna och energierna, vilket gör att det är viktigt att fokusera mer på det goda för att uppväga mot det onda …
  Skänker dig en god tanke och önskar dig en fin fortsättning på julen …

  Vilken fin och annorlunda idé med julklapparna i trappan sådär …
  Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 26, 2014 @ 00:19:36

   Anledningen till att julklapparna är i trappen upp är att lilla tanten och mannen inte riktigt orkar med trapporna. Då förhindrar man onödigt elände med att bromsa upp hela trappklättrandet.
   Jag sänder dig en hel flock goda tankar tillbaka.

   Svara

 2. Hannis
  Dec 26, 2014 @ 17:12:25

  Hej Bibbi!
  Jag såg att du kommenterat min kommentar hos Melody så jag ville bara tacka dig. Jag har ett fantastiskt fint liv idag.
  Det smärtar i mig lite extra dom här dagarna bara, att vårat land är fullt av barn som har vuxna som inte bryr sig om dom. Då är det extra fint att läsa om andras omtanke om dom=)) Just barn som far illa är en sån där känslig punkt för mig .

  Jag tror på din tanke om att vara god under hela året.
  Det känns som en fin handling.

  Fortsatt fina dagar till dig!

  Svara

 3. Mycket annat och lite betong
  Dec 26, 2014 @ 21:52:46

  Visst är de hemknåpade julklapparna de finaste! Jag har också en hel del som mina barn har gjort.
  Ingen kan, som du säger, göra allt. Men jag tror säkert att du har lyckats med att vara en väldigt god människa hela året!
  Fin och ovanlig julklappstrappa!

  Kram och god fortsättning!
  Agneta

  Svara

 4. Carol Thuresson
  Dec 27, 2014 @ 14:14:46

  Så fina juldagstankar! Vist blir man alldeles överväldigad av lidandet och sorgen och eländet i världen men vi GÖR det vi kan för NÅGRA! För dem är det ovärderligt och kan inte förklaras bort med att så många ANDRA lider… Du är både en hjälpare OCH en inspiratör till att göra gott Bibbi! Tänk bara på killen på ditt jobb som köpte garn till dej. Och alla vi som får läsa din härliga, roliga, tankeväckande blogg.. Du gör såå mkt gott i världen. En dag… ska vi få veta vad det vi gjorde fick för verkan. 💞 Så tills dess fortsätter vi! Kram och ett underbart nytt värmeår önskar jag dej fina Bibbi!

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 27, 2014 @ 23:58:26

   Tack finaste Carol för kloka ord. Dina ord gör mig inspirerad och stark som en vitamininjektion. Ja Carol, vi tuffar på i vår egen takt och gör det vi kan för att göra världen lite varmare. Tack och kram.

   Svara

 5. Maidi
  Dec 27, 2014 @ 15:02:48

  För mig är det Amaryllis i olika färger som gäller under julen. Önskar dig en riktigt God Fortsättning och ett gott slut på året..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: