God Jul

När jag öppnade dörren för att plocka in tidningen så möttes jag av detta

DSC01030

Mina fina grannar A och B hade julat så fint åt oss. B har stickat ett överdrag till kvasten och tillsammans har de gjort grantomten med virkat skägg och luva. Paket var fastnålat på kvasten men de ska öppnas senare. Undrar hur tidigt dom ställde dit allt detta. Vi har blivit mästare på att smyga med paket och små vardagspresenter till varandra. Själv skenade jag iväg närmare kl 9 i morse med våra paket till dem. Ställde säcken på deras förstubro och ringde på. Sen for jag som en oljad blixt, klädd i morgonrock, runt hörnet och tröck in mig bakom vindskivan så att jag inte skulle synas. Själva smygandet är en mycket viktig del i vårt presentande.  Ibland funderar jag över hur övriga boende i området tänker när dom ser mig flaxa omkring i morgonrock på gården i tid och otid. Men va’ sjutton…..jag struntar i det och flaxar glatt vidare. Till somligas förtjusning och till andras förskräckelse.

Nu kommer snart barn och barnbarn och det blir lite mer liv i det här huset. Jansson står i ugnen. Äggen är kokta. Potatisen är skalad och bordet dukat. Nu börjar det snart likna jul i köket i alla fall. Jag ska precis som förra året ha julen i trappan men det får ni se bild på senare.

God Jul önskar jag alla mina läsare……………….med eller utan grantomtar på verandan.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Johanna - enklaknep
  Dec 24, 2014 @ 12:40:24

  God Jul, hoppas du får en fantastisk dag!

  Svara

 2. Anne-Lie
  Dec 24, 2014 @ 21:06:59

  Hihi…vilken festlig tradition, att smyga runt med julklappar till varandra.
  Önskar dig en fortsatt trevlig julhelg tillsammans med din familj.
  Julkram från din bloggvän Anne-Lie!

  Svara

 3. Melody&M.E
  Dec 25, 2014 @ 09:33:34

  Hoppas Ni fick en helt fantastisk julafton! Ler när jag läser om er underbara grannsämja och känner mig nästan lite avundsjuk. Precis så skulle jag vilja ha det!
  Omtanke, kärlek och en massa humor!
  Här blev det en julafton med en liten skara, men i morgon samlas hela familjen här och då blir det nog full fart i vrårna!
  God fortsättning önskar vi till Dig och de dina!
  Stor Julkram och nospusar från Melody så klart!

  Svara

 4. Lollo
  Dec 25, 2014 @ 23:51:40

  Hahaha … en underbar beskrivning av hur ni smyger, tassar och springer omkring mellan er och grannarna. Får en del underhållande bilder för min inre syn … *fniss*

  Svara

 5. bibbipson
  Dec 30, 2014 @ 01:58:08

  Så snälla grannar ni har! Eller ni är så snälla med varandra! Måste också skratta lite åt ”synen” av dig som smyger i morgonrocken där. Hoppas julen var fin med alla släktingar i huset. 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: