Ute i naturen där sitter djuren……och lite annat

Tjocka präktiga Moss hare besökte vår lilla uteplätt häromdagen. Jag blir så glad. Nu är detta inte den gamla gamla haren som synts här under åratal för han var betydligt större. I alla fall längre om man säger så. Och magrare och tufsigare. Han har förmodligen gått till harens himmel och har det varmt och gott på gröna ängar. Men nu får jag njuta av den här raringen istället. Han äter på en gren sa mannen. Det struntar jag i sa jag om han så äter upp varenda buske. Det finns nya att plantera men det är inte så lätt att få ha en egen hare så här i stadsmiljö. Så ät och må gott du gamle hare.

DSC01019

Igår var jag ute och saltade på garageplan för det var rena skridskoisen där. När jag vänder mig om så ser jag något stort rosa bland buskarna. När jag gick närmare så ser jag att det är en nejlika stor som en knytnäve som är parkerad där. Men himmel och pannkaka hur hänger det här ihop. Det är december och här blommar nejlikor.  Det visade sig sedan att det var vår fina granne A som hade tappat en nejlika från en blomsteruppsättning och eftersom det var så kort skaft på den så tog han den inte med sig in utan körde ner den i jorden vid häcken.  Den oväntade blomsterhyllningen tackar vi för.  Tydligen tål den minusgrader också för den är lika fin som den var igår förmiddag.

DSC01022

Tar man sedan tre steg till så hamnar man i denna nyponprakt. Det blir kalas för pippisarna när det börjar kyla på.  Det är så mycket nypon så buskgrenarna hänger ända ner mot marken. Fantastiskt egentligen.

DSC01023

Sist men inte minst…….grannens fantastiska rosor som inte vill ge sig. Det är mitten på december och den vill fortfarande blomma den härliga rosbusken.

DSC01024

Naturen är fantastisk. Tänk så mycket fint jag har bara så här nära huset. Mycket att förundras och glädjas över.

Jag hoppas ni alla har en skön söndag……..med eller utan naturens inblandning.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Soili
  Dec 14, 2014 @ 20:49:51

  Tänk att du har så fint främmande på tomten. Han känner nog på sej att det bor goa tvåbeningar i huset ♥ Det där med halka det är inte roligt….men den kommer säkert som amen i kyrkan….det är bäst att vässa ”dubbarna” som mitt barnbarn säger. Han tycker det är så roligt att mormor ”kör” med dubbat under fötterna.
  Härligt med lite blomsterprakt mitt i vintern.
  Ha’de gott. Kram Soili

  Svara

 2. Melody&M.E
  Dec 14, 2014 @ 22:27:29

  Här har inte ens gubben Frost varit och hälsat på ännu och för min del får han gärna vänta ett tag till. Halka är inte kul, men dubbat under fötterna hjälper en att hålla sig upprätt! Önskar dig en fin vecka och förhoppningsvis helt utan julstress!
  Kram M.E

  Svara

 3. Lollo
  Dec 14, 2014 @ 22:43:21

  Det är härligt med djurliv utanför fönstret. Älskar att titta på våra ekorrar, och nu alla fåglar vid fågelbordet. Färggranna fasaner kommer det titt som tätt, och då och då dyker det upp ett rådjur. Ett par gånger har vi sett en räv. Det var däremot länge sedan jag kunde sitta i köket och titta på en hare … 🙂

  I år är ett år när naturen verkar lite förvirrad, och det är ju inte så konstigt eftersom vi haft det så varmt hittills. Men inget ont som inte har något gott med sig … 😉
  Det milda vädret för tankarna till de hotande klimatförändringarna. Det är säkert så att klimatet förändras – konstigt vore det väl annars, så som vi behandlar moder jord – men en annan sak är också säker, och det är att det här har hänt förr. Klimatet går i cykler. Det har det alltid gjort, och förhoppningsvis kommer det att fortsätta så ett bra tag till … och det säger jag för att ta udden av domedagsprofetior, inte för att förringa allvaret med miljöförstöringen.
  Lucia 2009 och 23/11 2010 inledde dem 2 årens vargavintrar här i södra Sverige. Det är inte så länge sedan, och det borde vara bevis för att det fortfarande kan bli rejält kallt och snörikt. 2011 var snöfattig, men med mycket halka. 2012 hade vi en del snö igen. Den låg mer eller mindre stadigt genom hela den vintern, men inte i sådan mängder som 2009 och 2010. Förra året började och slutade med köldknäppar och lite vinter, men däremellan var det milt hela vintern.
  Vad jag vill säga är att vädret växlar … hihi

  Njut av din harpalt … och allt som blommar i vinterträdgårdarna … 🙂

  Svara

 4. Carro
  Dec 16, 2014 @ 07:13:50

  så mysigt med dina harar som återkommer år efter år!
  Själv har jag ett sköldpaddspar som bor i den lilla ån utanför som återkommer å lägger ägg på våren 🙂

  Svara

 5. Mycket annat och lite betong
  Dec 17, 2014 @ 23:11:55

  Vad du är snäll som låter haren äta!
  Jag kan låta rådjuren äta här när det är mycket snö fast inte på mina rosor. När det är barmark tycker jag att de kan hålla sig i skogen.

  Kram Agneta

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: