En bil kommer lastad

Idag hade jag hjälp av min kamrat att handla och forsla livsmedel och annat till Kvinnojouren. Det blev en rejäl billast. Det var för pantpengar jag handlade nu igen.

DSC01020

En tjej på jobbet hade lämnat in så fina påslakan till barnsängar och hennes barn hade skänkt fina böcker och väldigt fina gosedjur till ”barnen som inte har några leksaker”. Det är fint.

Vad som levererades för pantpengar denna gång var:

200 tepåsar

6 flaskor pumptvål

1 stort paket tvättmedel

2 flaskor såopa

3 kexchoklad

4 pkt kaffe

2 påsar chokladdryck (2×800 g)

2 pkt bitsocker

10 kg basmatiris

10kg spagetti

10 kg jasminris

9 kilo makaroner

10kg strösocker

10kg vetemjöl

2 förpackningar julskum á 700 g

Nog får jag knip i hjärtat och en klump i magen varje gång jag är där och levererar grejer. Tänk att det ska vara så jäkligt så kvinnor inte kan stanna kvar i sina hem med sina barn utan blir tvungna att fly hals över huvud.  Då tänker jag på hur bra jag själv har det. Att jag är älskad och trygg. Att jag har människor omkring mig som vill mig väl. Människor som hjälper och stödjer när det är uppförsbacke. Goda människor med varma hjärtan.

Då känns det bedrövligt att det finns män som hotar och slår sina kvinnor och barn. Som inte är tryggheten i deras liv utan skräcken. Att aldrig veta vad som väntar när man kommer hem. Att aldrig kunna vara lugn och trygg. Jag ömmar alltid för barnen som alltid är oskyldiga. De ska inte behöva leva i skräck. De ska få vara lyckliga barn och leva i trygghet och kärlek.  Tyvärr är inte det alla förunnat och det får mitt hjärta att gå sönder.

Jag hoppas att ni alla har en lugn och fridsam torsdagskväll……..med eller utan funderingar kring livets orättvisor.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carro
  Dec 12, 2014 @ 04:47:44

  Du e så underbar! Din godhet kommer återfalda dig flera gånger om!

  Svara

 2. Anne-Lie
  Dec 13, 2014 @ 18:37:50

  Verkligen behjärtansvärt.

  Svara

 3. MariaB
  Dec 13, 2014 @ 21:24:06

  Älskade Bibbi! Du gör skillnad.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: