Hur man med ett enkelt handgrepp skrämmer kallingarna av grannar och man

Jag har lite svårt med vissa traditioner och spjärnar oftast emot så mycket jag kan. Men högtiderna kommer ju ändå vare sig jag bromsar eller inte.  Alla grannar pyntar och fixar och trixar och gör det så ljust och fint i sina fönster. Alla utom jag. Förra året lyckades jag få upp adventsljusstakarna i någorlunda rimlig tid men året innan kom de upp lagom till tredje advent. Min marknadskompis bor mitt emot mig i nästa radhuslänga och hon brukar tjata sig blå om att jag måste få upp ljusstakarna. Och när de väl är uppe ska jag banne mig komma ihåg och tända dem också. Idag har jag inte hört av henne så jag tror hon är nöjd. Eller chockad.

I år är det annorlunda. Jag tror jag fick någon form av fnatt för medan mannen var med sina vänner och intog julbord på PRO så rev jag ner gardinen i hans rum och tvättade fönstren, satte upp ny gardin och hör och häpna klämde dit adventsljusstaken som grädde på moset.

När jag var klar med det tog jag tag i köket. Där tvättade jag fönstren och satte fram en adventsstake. Men det blev tji byte av gardiner.

Likadant på övervåningen. Fönstertvätt och adventsljusstake.

När mannen kom hem lyste det så vackert i fönstren och jag var inte säker på om det var för adventschocken eller att han ätit som en mindre häst som gjorde att han var tvungen att gå och lägga sig en sväng när han kom hem. Förmodligen är både grannar och man något lite fundersamma över vad som fått mig att totalt frångå mina advents(o)vanor. Lite skrämda inför det okända kanske.

Men tjusigt blev det eller hur

DSC01002

Jag hoppas ni alla har en varm, ljus och kärleksfull första advent………med eller utan adventsskrämslar.

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Nov 30, 2014 @ 15:01:24

  Härligt Bibbi! Visar att det aldrig är försent.. att skrämma livet ur sin omgivning! 😉
  Men visst känns det skönt när det är gjort? Och att man kan få till så mysigt i detta ändlösa mörker. Brukar inte påverkas så av november men i år har det varit segt. Kan vara åldern eller vad tror du? 😉
  Men efter gårdagens fixande och fejande är jag idag soffsittandes. Äter choklad och tittar på sport. Men alldeles alldeles snart måste jag ta tag i div grejer.
  Önskar dej en härlig söndag i ditt mysiga hem
  Carol

  Svara

 2. Lollo
  Nov 30, 2014 @ 23:22:19

  Hahahaha … då kan du lägga dig stolt och nöjd! Duktiga du!
  Kram

  Svara

 3. Soili
  Dec 03, 2014 @ 13:44:26

  Haha…tänk va julen kan ställa till med 🙂 Själv har jag slutat att stressa med en massa måsten….Julgardiner och lite ljusstakar det får räcka.Jag får ju mina små ryck ibland….med dom rycken innfinner sej sällan till högtider konstigt nog.
  Kram…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: