Lite gåvor till Kvinnojouren och välgörenhetsfundering

En kamrat till mig fyllde 70 år i somras. Hon ville inte ha några presenter utan hon tyckte att om vi alla kom till hennes fest så var det present nog. Och vilken fest det blev. Vi var ett trettiotal personer som inbjudits till att samlas vid busstationen en härlig lördag. Vi hade inte en susning om vad som skulle hända. Väl där så kom en buss och hämtade upp oss alla. Resan gick hit. Där blev vi bjudna på en storslagen middag och fick även veta hur huset byggts och vad som gällde för karolinergårdar.  De flesta gav i alla fall olika slags presenter som man inte behövde ställa i skåp eller lägga i lådor. Hon fick resor ut i det blå, spabehandlingar och middagar. Av mig fick hon en liten axelvärmare i ull då jag vet att hon är lite frusen och sedan hade jag köpt en kasse bra-att-ha-saker som skänktes till kvinnojouren i hennes namn.

DSC00992

På jobbet har jag en spargris stående där hugade kan lämna ett bidrag. Nu har jag tagit lite pengar ur grisen och inhandlat lite tandkräm till kvinnojouren. Det blir fler handlingstillfällen före jul.  Dessutom ska jag ju iväg och handla för mina insamlade pantpengar. Det lär bli en hel billast.

Necessärerna har jag fått av en arbetskollega. Det är jättebra för damerna att ha en egen necessär att förvara sina personliga hygienartiklar i eftersom de delar badrum.

DSC00991

Nu till ordet välgörenhet. En del värjer sig för det ordet och tycker att det låter fult. Jag hade det som presentation. Bibbis blandning……en blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag. Men jag ändrade ordet välgörenhet till fjärrvärme när jag läst vad andra tyckte om ordet. Men all hjälp är ju inte fjärrvärme i form av stickade och virkade kläder och filtar.

Välgörenhet…….att göra väl. Är det fel?

Vad tycker ni om det ordet?

Jag hoppas ni har en vilsam och fin söndag……..med eller utan ordfunderingar.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MariaB
  Nov 16, 2014 @ 14:24:03

  I mina öron låter välgörenhet helt ok, jag använder det själv om det jag gör. Ska vi leka med ord och införa ett nytt med dubbel betydelse kunde det bli ”Gottgörare”. Att göra gott och att gottgöra för att man sett orättvisan.
  Ha en skön vecka!

  Svara

 2. Anne-Lie
  Nov 17, 2014 @ 10:30:57

  Vilket fantastiskt fint ställe ni blev bjudna på middag på.
  Välgörenhet för mig är att hjälpa alla som är i behov någon slags hjälp. (i den mån man kan). Kram!

  Svara

 3. Melody&M.E
  Nov 17, 2014 @ 10:56:20

  Aldrig stött på att det skulle vara något negativt med ordet välgörenhet, möjligen att det finns människor som tycker det är pinsamt att behöva ta emot välgörenhet.
  Själv tycker jag det är fint att kunna göra väl för någon annan och då kan det väl inte vara något fel på ordet välgörenhet!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram och nospuss från oss!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: