Marknadsbilder från Westerqvarn del 1

Nu har vi stått på årets första julmarknad. Det var som vanligt kanoners för det var ju på Westerqvarn. Hoppas den marknaden kommer att leva i all evighet. Jag tänkte dela med mig av lite av vad som bjöds.

DSC00977Först ut i marknadsvimlet är härliga Annika och hennes man Leif med sina vackra fårskinn. De säljer skinn, tumvantar, iläggssulor, sadelskydd och jättefina möss. Allt i fårskinn och hon syr, klipper och knåpar ihop allting själv. Dessutom har de gett sig på att göra ölkorv av lamm också. Jag har inte ätit kött på 25 år men när jag luktade i korvbyttan med smakprover så blev jag så sugen så jag höll på att smälla av. Jag har aldrig blivit så frestad under de 25 köttfria åren som jag blev nu.  Dra på trissor den doften kommer jag aldrig att glömma. Jag har lite problem med att länka till hemsidan men här får ni adressen så kan ni gå in och titta http://www.frasta.n.nu/

DSC00976

Vi fortsätter på damsidan för nästa kvinna ut är mysiga Gun Kraft från Västerås med sina vackra mattor och löpare. Hon börjar bli lite till åren så hon har hjälp av sina båda barnbarn med transport och kånkande till och från bilen. Inte för att hon brukar ha så mycket kvar när det är dags att åka hem. En liten kul historia är att Gun och jag har stått grannar på den här marknaden i bra många år. För något år sedan så började jag prata om hennes efternamn. Jag sa till henne att min första chef när jag var sjutton år och började jobba på ASEA, han hette Sven Kraft. Jag undrade om hon kände till honom och det gjorde hon definitivt för det var hennes man. Han var dock borta sedan många år men ibland känns det som om världen är väldigt liten.

DSC00989

Sist ut för idag blir en kille som heter Arne Pettersson och som hör hemma i Kolbäck. Han hade otroligt fina och mysiga arrangemang för både sorg och glädje. Dom gick åt som ”hunnäta” så det var en rackarns tur att jag tog kort direkt när han kom och innan han plockat fram ordentligt. Nästa gång jag kom ut var dom borta.  Nu var det väl i ärlighetens namn hans kvinna som gjorde dessa uppsättningar och tydligen hade de också någon slags keramikverkstad.

Det är otroligt kul och inspirerande att stå på marknad. Vi är ju två så vi kan smita ifrån mellan varven och titta till andra hantverkare och få lite tips och idéer.  Det gick finfint för mig på marknaden så nu får jag ligga i som en utter för att svarva ihop lite fler baggymössor för de jag hade gick åt.

Jag hoppas att ni alla har en lagom stillsam måndagskväll…….med eller utan marknadsbestyr.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Nov 10, 2014 @ 20:28:56

  Wow vilka fina saker du visar! Den marknaden skulle jag velat vara med på!
  Hm… jag har ju köpstopp nu… men inga regler utan undantag!
  Kram M.E

  Svara

 2. Anne-Lie
  Nov 12, 2014 @ 12:50:49

  När jag läser ditt inlägg är det onsdag hos mig onsdag har bakat lussekatter.
  Så mycket fint det såldes på julmarknaden. Varma och goa tofflor i fårskinn.
  Kram!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: