Lata jag och en godispizza

Jag är lat. Därför låter jag visa upp andras fina arbeten här på bloggen. Det måste ju liksom hända något här annars lessnar ni väl. Så nu ska ni få se på en finfin stjärtlapp eller som det så vackert heter sittunderlag. Det är min granne B som virkat det i ullgarn så det ska nog värma gott. Dock inte min lite känsliga rumphud för då får jag gå och riva mig i rö*en hela tiden av ullallergi. Men för dem som tål ull så är det här kanoners. Tekniken är bayersk virkning och en länk till hur man gör hittar du här.

DSC00936

I onsdags fyllde min dotter år men barnbarnet var hos sin pappa den veckan så vi fick fira lite idag. Barnbarnet och jag hade lurat hit henne för att han skulle slippa cykla hem själv efter skolan. Sa vi. Men han cyklar ju själv varje dag annars men det struntade vi i. Så när barnbarnet kom från skolan så cyklade han och jag iväg och inhandlade presenter till mamsen. Vi hade inte hunnit pyssla ihop något så som vi brukar göra. Men hon blev glad för köpepresenterna också. Särskilt glad var barnbarnet över att få ge denna present:

DSC00937

En godispizza. Jag hade aldrig sett en sådan förut så det var lite kul. När vi kom in på Maxi så stod det en stor korg full med mindre pizzakartonger. Då sa jag till barnbarnet att det nog var någon slags nytt pizzakit för hemmabak. -Men mormor, det är ju en godispizza ser du väl. Nä det såg jag inte. Kartongen såg precis ut som en vanlig pizzakartong så där gick det inte att lista ut att det var gottis inuti.  Det stod en man på andra sidan korgen och han visade upp en öppnad kartong och då såg jag att det var en pizza gjord av godis. Vi köpte den.  Så nu ser barnbarnet fram emot fredagsmyset hemma i soffan med en riktig sockerbombspizza. Nåja lite onyttigheter kan man väl få unna sig ibland.

Barnbarnet visste precis vad han ville köpa åt mamma så det blev ett set med grillhandske och pannlapp också. -mamma behöver nya sådana för dom andra är alldeles bruna sa barnbarnet. Ja jädrar, dom uppfattar saker och ting som man inte ens tror att dom bryr sig om.  Så det fick bli ett piffigt litet set i turkos med något litet mönster på.

Vi åt tillsammans innan den lilla familjen cyklade hem glada i hågen och nöjda med dagen.  Nu har fredagsfriden sänkt sig över det här hushållet och det är rackarns skönt. Jag älskar fredagar.

Jag hoppas ni haft en kanonbra fredag……….med eller utan godispizza.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carro
  Okt 10, 2014 @ 18:20:18

  Haha! Vilken pizza!
  Kommer ihåg de små godis hamburgarna från när man var barn 🙂

  Svara

 2. Soili
  Okt 10, 2014 @ 21:40:31

  Hmmm…godispizza….har aldrig hört talas om det.Låter spännande.

  Önskar dej en skön myshelg.:)

  Svara

 3. Louise
  Okt 11, 2014 @ 11:11:54

  Hihi … vet inte om jag skulle välja att kalla dig lat. Inte efter hur du visar upp allt du gör av egen kraft. Lata stunder har vi nog alla, och lata personer finns naturligtvis … men du tillhör definitivt inte den lata skaran.
  Men unna sig lata stunder tycker jag att vi alla kan göra … eller hur …

  Du beskriver dina stunder med barnbarn så fint. Blir lite avundsjuk. Jag hoppas verkligen att jag får uppleva det där någon dag.
  Tänk att det finns godistårtor? Det har jag aldrig sett …

  Den där stjärtlappen är ju helt underbar. Tittade på filmen och blev enormt sugen på att prova. Jättefin beskrivning att få följa virkningen så där …
  Tack för tipset … 🙂

  Kram

  Svara

 4. Louise
  Okt 11, 2014 @ 21:14:02

  Vad är det för problem som uppstått när du kommenterar hos mig?

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 11, 2014 @ 23:13:37

   När jag skrivit och trycker på skicka kommentar så försvinner kommentaren och visas inte upp i kommentarsfältet. Det har varit så någon gång förut också men annars har det inte varit några problem. Är nog något tillfälligt tror jag.

   Svara

   • Louise
    Okt 12, 2014 @ 08:40:30

    Men kan du se vem du kommenterar som, eftersom du registreras som ”anonym” då? Jag har haft någon anonym tidigare. Det kanske var du då också.
    Hoppas att det bara var tillfälligt.
    Kram

   • bibbishantverk
    Okt 12, 2014 @ 10:29:47

    Nix jag kan inte se vem jag kommenterar som. Och förmodligen var det jag de andra gångerna också.
    Det är nog tillfälligt eftersom det ju oftast funkar finfint.

 5. bibbipson
  Okt 13, 2014 @ 20:58:32

  Fin stjärtlapp det där! Och jo jag har sett en sån där godispissa, dumheter var min kommentar! Hoppas mamma/din dotter blev glad ändå.
  Och nej, kommer aldrig tröttna på din blogg. 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: