Bussjobb och garngåva

I veckan besökte jag min garnaffär och såg till att få hem lite fint garn. Den här gången blev det 2 härvor Balder Viking. I och för sig ett ullgarn men jag stickar bara korta stunder. Det är inte lika rent som många andra nyare ullgarner så det känns i ögon och ansikte på direkten. Men som sagt tar man bara en fem sex varv åt gången och stickar med annat garn emellan så går det skapligt.

Jag gillade färgerna som gick i gult och rött i olika nyanser. Två härvor. Buss hem. Jepp, det var bara att sätta igång. Av med högerskon och upp med högerfoten på vänster knä. Trä härvan om höger knä och fot. Sedan är det bara att nysta. Så när jag kom till stan hade jag två färdiga nystan garn i påsen istället för två härvor.  Jovisst, en del tittar lite storögt på mig där jag sitter och vevar garn. Men det struntar jag i och har råd att bjuda på.

Jag ska fixa till en baggymössa av Balder Viking-garnet.

DSC00934

Min grannfru plingade på dörren och lämnade en påse till mig i veckan. Den innehöll fem nystan Red Heart-garn. Av dessa ska det bli yemenvästar, mössor och i alla fall en filt. Min granne A-M lämnade ju garn före semestern och tyckte det var så fantastiskt när hon fick tackkort från Ingrid Stridh på Slättmissionens Hjälpande Hand för gåvorna som kom av dessa nystan. Så nu hade hon tagit cykeln och trampat iväg och köpt mer garn.  Det är ju toppen när man kan samarbeta så här.

Ibland när jag sitter och funderar över livet och hur allting är så blir jag hela tiden påmind om hur många goda, varma, kärleksfulla och omtänksamma människor jag har i min omgivning. Människor som valt mig.  Människor som jag valt. Människor med samma värderingar och grundtänk. Bekvämlighetszonen blir större när man har människor omkring sig som vet vem man är.  Jag är så oändligt tacksam för att dessa människor finns i mitt liv. Ibland när jag tvivlar på det goda i världen så behöver jag bara tänka på någon av dessa personer så ramlar jag tillbaka i rätt tänk igen.  Tur att de finns och balanserar svartsynen och lyckan över att det faktiskt vimlar av goda människor.

Jag hoppas ni har en fin lördag med eller utan nya garnnystan och härvor.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Okt 05, 2014 @ 19:29:54

  Jag kan inte annat än le när jag läser om hur du sitter på bussen och nystar upp garnet! Helt underbart! Nog behöver man människor med gott hjärta runt sig för att orka med att höra om allt elände som finns ute i världen.
  Du värmer själv mångas hjärtan med ditt omtanke!
  Kram M.E

  Svara

 2. Louise
  Okt 08, 2014 @ 22:45:32

  Det lutar åt att jag bara får handla över nätet snart. Vår största garn- och tygaffär ska läggas ned (Sy & Sticka).
  Å andra sidan får den bästa lilla handarbetesboden i världen en större chans att leva vidare … 😉 En liten och mysigt trång butik som funnits i eviga tider. Den drivs av mor och dotter.

  Visst är det viktigt att lyfta fram de personer man har i sin omgivning som är viktiga för ens välbefinnande. Det är kärlek, och kärleken i sig är en viktig drivkraft upp ur ”svartsynen”, som du kallar det …

  Ditt fantastiska handarbete sprider glädje och fyller behov. Där borde du kunna finna en stor glädje också. Glädje i att du har förmågan att göra detta för någon där ute i världen …
  Kramis

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: