Barnarbete och baggymössor

Världens finaste och bästa lilla/stora kille hjälper ju mormor med att nysta garn.  Nu hade jag två rejäla härvor DUO i acryl som jag behövde få uppnystad.  Den tappre vevaren slet i sitt anletes svett och var mycket nöjd över resultatet. Tror nån de’ när mormor betalar 5 spänn per nystan *S*. Men han är nöjd över att tjäna en liten extraslant och jag är glad över att slippa sitta och veva själv.

DSC00919

Resultatet var lysande och det sa klirr i kassan hos min trogne medarbetare. Men vilka fina nystan det blir. Jag är fortfarande helt lyrisk över nystmaskinen. Tänk att man suttit och nystat ”för hand” så länge. Men så klart det går det också men det är här omåttligt bekvämt.

DSC00920

Och när väl allt var uppnystat så var det ju bara att sätta fräs på stickorna. De gick som oljade blixtar och vips hade jag stickat upp hela rasket. Det blev baggymössor i parti och minut.

DSC00931

Alla mössor är stickade på stickor nr 8. Den som sitter på dockan är stickad på traditionellt sätt, alltså man börjar vid pannan och stickar uppåt så att säga.  På den har jag också stickat resår och sedan slätstickning i några varv och efter det bara rätstickning. Övriga är stickade på långsen så att säga. Man lägger upp så många maskor som man vill att mössan ska vara från pannan till toppen. Sedan stickar man rätstickning tills stycket går om huvudet. Maska av och sy ihop. Sedan snörper man åt i ena kortsidan. Ta en grov nål och trä i varannan maska och dra till.  Sedan är mössan klar. Jag har gjort några olika längder på mössorna. Funderade på att virka några hjärtan och fästa på den helgrå mössan. Lite gulligt faktiskt.

Sen hittade jag en liten yemenväst som trådarna inte var fästa på och då åkte den liksom med i trådfästningsdraget så den blev klar den också. Nu jädrans börjar man komma igång lite igen.

I morse var det nere på 0 när jag trädde på sadelskyddet och cyklade iväg till bussen. Lite bitigt men jag gillar det. Hög och klar luft som får en att piggna till i arla morgonstund.  Under en rökpaus så såg vi hur ett hundratal gäss formerade sig till en plog och flög vilt skrikande över våra huvuden. Det är lite sorgligt men ändå vackert. Solen har lyst hela dagen och det har faktiskt varit toppenväder idag.

Hoppas ni alla har haft en kanononsdag………..med eller utan flyttfåglar.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Okt 01, 2014 @ 20:34:22

  Vilken duktig barnarbetare du har. Och jag tror att dina sstickor går fortare än mina 🙂 VAd ska du göra nu då när garnet redan är slut?
  Kram!

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 01, 2014 @ 22:27:56

   Jag har ett stooooort lager garn men för säkerhets skull köpte jag lite mer igår. Så garnbrist är det inte här. Nä jag stickar inte lika fort som du. Det här är ju stickor nr 8 så därför ramlar det på.

   Svara

 2. Louise
  Okt 08, 2014 @ 22:35:18

  Flitens lampa lyser hos dig, både bland stora och små … 🙂
  Du är otroligt produktiv … Härligt!!!! 😀
  Bra och nyttigt resultat!
  Fiffigt med mössorna. Själv använder jag inte mössa, men att skicka iväg till dem som gör det … och behöver det … är ju kanon … 🙂
  Kramis

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: