Funkar lika bra som armpuffar

Nu när det varit så ända in i baljan hett alldeles för länge så har det ibland känts som om man var på väg att drunkna i sin egen svett.  Man duschar/badar och efter sexton sekunder så är man lika svettig och varm om igen.  Man ska väl absolut inte klaga på vädret (egentligen) när det för en gångs skull är riktig sommar. Men det gör jag i alla fall. Jag har alltid haft svårt för värme och det blir inte lättare med åren. Det känns som om jag kokar bort när temperaturen går över 25 grader. Är det sedan över 30 grader då går hela min tillvaro ut på att bara försöka överleva dagen.  Handarbeta är det inte tal om och har inte varit på bra länge. Frågan är om man ens klarar av att handla längre. Sedlarna klibbar fast som dekaler i svettvåta händer när man ska betala. Hujedamej. Stackars alla kassörskor som ska handha alla svettpengar. Men förmodligen är de (kassörskorna alltså) lika svettiga som jag och alla andra.

Jag har spolat iskallt vatten i badkaret och gått och doppat mig med jämna mellanrum för att kyla ner hela kroppen samtidigt. Det är så jädra kallt så stifttänderna är färdiga att hoppa ur. Men det hjälper.  En annan variant är att jag knölar runt med en blöt handduk om halsen eller knuten om pannan. Jag ser inte klok ut men folk här är vana vid att se mina något udda utstyrslar under året.

Sen finns det ytterligare en variant för avkylning och avslappning i hettan

DSC00886

Baileys-glass funkar lika bra som armpuffar när man badar i svett.  Helt plötsligt när man sitter där och har en sked Baileys på tungan kan man plocka av sig armpuffarna och njuta en stund av livet…..trots värmen.

Jag hoppas ni alla har en härlig och lagom varm söndag…….med eller utan Baileys-glass.

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Aug 10, 2014 @ 13:06:31

  Haha, ja nä man törs inte klaga fast man har hållit på att smälta bort. Tror jag kommit i klimakteriet också, så hatar värmen vid det här laget. Men kvällarna är ju rätt så sköna.
  Baileys glass har jag aldrig smakat, måste kolla var den finns att köpa.
  Tur inte stifttänderna ramlade ut, ja, man får svalka sig bäst det går.
  Nu fick jag ett gott skratt igen, alltid lika roligt att läsa din blogg. 🙂

  Svara

 2. Melody&M.E
  Aug 10, 2014 @ 17:33:38

  Måste testas! Låter som en riktig höjdar glass!
  Här är det ganska lagom temperatur i dag, men en glass är aldrig fel oavsett
  temperaturen!
  Kram M.E

  Svara

 3. Louise
  Aug 10, 2014 @ 22:36:56

  Hahaha … För mig får du jättegärna klaga. Om man nu lider av något så är det väl berättigat … tycker i alla fall jag.
  Det är ju så att vi i det här landet har ordet ”lagom”, men det är ju också så att det när det har med vårt vädret att göra sällan går att använda ordet.
  Men den här helgen tycker jag att vi har haft ett helt underbart och härligt ”lagom” skönt väder. Jag har verkligen njutit …
  Kram

  Svara

 4. Carol Thuresson
  Aug 10, 2014 @ 23:07:49

  Stackars dej.. Har ni en fläkt som kan fläkta lite? Men det verkar ” gå lika brrra med seleerii..” nej jag manar Baileysglass!! Mumsfillibabba låter det som.. Nu ska det dock regna flera dagar härnere på solsidan ;-/ Hoppas ni får lite ni med, Kram

  Svara

 5. Ninna
  Aug 11, 2014 @ 08:26:30

  Du har skrivit så härligt det där om glass kontra armpuffar. Sitter här och småfnissar faktiskt!
  De här senaste veckorna i synnerhet har varit riktigt jobbiga. Trots att temperaturen i sig har sjunkit, så är det så klibbigt och kvavt på dagarna ändå. Och inomhus är det fortfarande varmt. Här hemma är det rätt okej nu, men på jobbet är det som att gå in i en varm vägg. Åtminstone var det så fortfarande i fredags. Kan bara hoppas det är friskare när jag kommer ner där nu om ett litet tag.
  Förhoppningsvis mår man bättre efterhand nu som det svalnar. Hoppas jag har rätt. 😉
  Och glass är bara nyttigt! Det vet du väl! XD

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 12, 2014 @ 16:52:27

   I morse när jag cyklade till bussen så frös jag faktiskt om tårna i mina sandaler. Det var bara 10 grader varmt. Jag tyckte det var skönt att få småfrysa lite faktiskt.

   Svara

 6. Mycket annat och lite betong
  Aug 12, 2014 @ 11:25:15

  Av alla dina avkylningsförslag väljer jag glassen! En mycket bra idé!
  Tack för din grattishälsning!

  Kram Agneta

  Svara

 7. Carro
  Aug 16, 2014 @ 05:29:36

  har sett att temperaturen nu har trillat ner till en något mer behaglig nivå för tokfjollan! Min mor har precis som du svårt med värmen, och själv älskar jag den men förstår att det inte är lika underbart för alla!
  Du skulle kunna klassas in som Japan! Här virar alla fuktiga handdukar runt halsen eller huvudet under sommaren pga hettan!
  Glassen låter riktigt mums, tyvärr säljs inte den smaken här. Men Hägen Daaz har släppt två nya sommarsmaker. Dena ena är morot&apelsin och den andra är tomat&körsbär….är väldigt skeptisk!

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 16, 2014 @ 09:31:17

   Jag var nog japan i mitt förra liv och har bevarat den gamla kunskapen om att kyla ner sig.
   Men va’ fasen….du skojar väl angående glassen? Fy farao så otäckt det lät. Urk!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: