Lite huller om buller

Det här inlägget blir lite huller om buller. Små saker som jag nu när det blivit svalare ute och lättare att leva har fått lust att berätta om. Idag har det faktiskt varit ungefär 23-24 grader varmt här. Ingen stekande sol utan molnigt och nästan lite regnsjukt. Precis lagom för mig.  I natt var det även första gången på nästan tre veckor som  jag använde mitt sommartäcke. När jag kröp till kojs igår kväll var det fortfarande varmt inne så det blev ett underlakan som täcke i vanlig ordning. Men jag har ett sommartäcke ihoprullat längs ena långsidan av sängen. När jag vaknade i morse hade jag dragit på mig täcket och kors i taket, jag hade sovit hela natten.  Kikade på termometern i sovrummet och den stod på 20 grader. Härligt.

DSC00885

När jag fyllde år så fick jag en Mårbackapelargon av min vän U. Den rackarns pelargonen har fått spatt och spader och blommar som en jädrans galning.  Det liksom bara väller fram nya knoppar hela tiden. Jag har aldrig lärt mig hur man ”sparar undan” en pelargon när vintern kommer men i år ska jag försöka se till att lära mig det så jag får ha den här blomman nästa år också.  Den är allt bra grann med alla sina blekrosa blommor.

DSC00883

En dag när jag skulle hämta min cykel efter jobbet så stod det 11 stycken Harley Davidson-motorcyklar uppradade i solgasset. Dom är verkligen snygga. Jag fick tillbaka minnen från min ungdom när vi åkte motorcykel från Västerås och till Hummelsta eller Hallsta och köpte korv och sen åkte hem igen. Det var härliga tider. Men någon HD var det inte tal om då. Det var mest BSA, Honda och Kawazaki.  Härliga åkturer med full fart och fläkt.  Jag minns särskilt en gång när jag var så fruktansvärt osmart så jag åkte utan hjälm i full fart mellan Västerås och Hallsta. Mitt hår var ganska långt, en bra bit neranför axlarna. Men när vi kom tillbaka till Västerås igen så satt hela kalufsen som ett enda stort trassel på huvudet. Det gick nästan inte att borsta ut. Det tog dagar. Slutade med att jag fick gå och klippa mig.

DSC00884

I måndags, sommarens varmaste dag, var vi bjudna till våra fina grannar A och B som har en mysig sommarstuga ett par mil ifrån stan. Som vanligt skulle man inte få ha något med sig utan bara ta med sig badlakan och baddräkt.  Men man vill ju ha med sig något i alla fall. Då uppfann jag att vi hade haft en tävling om vem som var de bästa grannarna och A och B hade vunnit.  Nu muttrade damen i huset (B) något om att det var väl bara jag och mannen som hade varit med i den sabla omröstningen.  Men vaddå…jag fattar ingenting…..det var ju en superseriös tävling. Ju.  I alla fall enligt mitt sätt att se på det.

I paketet fanns en liten kartong belgiska praliner och en påse smörkolakarameller. När man pillat med dessa godsaker så går det åt servetter.  När det är varmt blir man svettig om händerna eller kladdig av chokladen som inte går att torka bort helt med servetter så då behövs det välluktande handtvål.  För att inte händerna ska bli uttorkade av allt tvättande så behöver man ju lite handkräm att smeta på. Jo ni det var en väl genomtänkt vinst må ni tro.

Nu hade vi ju tänkt göra ett kanonsnyggt paket av det hela. Mannen skulle tapetsera lådan och det skulle sättas på blommor och pynt. Men det var 34 grader varmt så vi lade ner ned projektet. Det fick bli en skokartong insvept i ugnsfolie med ett blått sidenband runt.  Jag får tala med tävlingskommittén till nästa år.

Det var dukat ute på gräsmattan. I skuggan. Maten var kanongod. Vi fick både sill och lax och så det som jag blir så himla glad varje gång jag får…..skalpotatis.  Laxen var helt suveränt god och jag kommer att se till så att mannen får det receptet. Mums.

Sedan gick jag ner och badade och lögade mig och det hände faktiskt en liten rolig grej där.  Längst ute på bryggan satt en trumpen liten gosse med ett metspö liggande bredvid sig på bryggan.  Jag frågade om han inte hade något att agna med men han svarade att det hade han men det gick inte att fiska.  När jag frågade varför så pekade han ner efter kanten på bryggan. Jag gick dit och tittade och där låg det fem andungar och paddlade med fötterna för att vara på plats om han tappade bröd eller majs som han agnade med. Det var inga små dunbollar utan de var nog ungefär 20 cm långa och började bli halvstora.

-Jag kan inte slänga i kroken förstår du för då kan dom göra illa sig på den sa den godhjärtade lille gossen.  Då frågade jag om han ville att jag skulle få iväg pippisarna och det ville han gärna.  Jag slängde av mig handduken och dök i vattnet bara någon meter ifrån änderna. När jag simmat under vattnet en bit och tittade upp ovanför ytan så var ungarna på väg därifrån med full fart.  Den lille killen tittade på änderna och sedan beundrande på mig och så sa han: -dom där änderna kommer nog aldrig mer tillbaka.

Ja jädrars…..inte nog med att jag är en hejare på att skrämma älgar jag är en utmärkt andungebortjagare också.

Efter den badturen så fick vi fika med hembakt kaka som var så rackarns god så jag hade kunna smaska i mig hela formen själv.  Det enda som störde mig i efterhand var att jag tydligen lämnat det mesta av tankeverksamheten hemma för jag tog inte ett enda kort.  Undrar om man kan skylla alla sina brister på just värmen?

Hoppas ni har en sval vilodag med eller utan små enerverande andungar.

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Aug 06, 2014 @ 21:56:26

  JA, visst är det skönt att det blivit lite svalare ute. Igår fick vi 53 mm regn och idag har jag städat inne, det var riktigt behaglig värme.
  Kram!

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 06, 2014 @ 23:35:33

   53mm!!! Jösses.
   Här kom det också regn må du tro men det var så lite så det nådde inte upp till 1 mm i regnmätaren. Kan du vara snäll och mota hit regnvädret för här uppe är det torrt.

   Svara

 2. Melody&M.E
  Aug 07, 2014 @ 07:36:34

  Nog är det skönt att det blivit lite svalare på nätterna, men så svalt att jag sovit en helt natt i sträck har det ännu inte blivit här.
  Igår tog jag dessutom på mig långbyxor och höll på att förgås i solskenet!
  Synd att du inte både fotograferade och tog receptet på den där kakan du blev bjuden på! Du får väl be om repris på den dagen!
  Ha det gott!
  Kram och nospussar från oss

  Svara

 3. Ninna
  Aug 07, 2014 @ 09:06:26

  Är det inte så att hela livet oftast är lite huller om buller? 😉
  Jo det är svalare här också, men inne där jag befinner mig på dagarna är det minnas varmt fortfarande. Nåja! Det svalnar väl här inne också så småningom och sen sitter man och längtar efter sommar och värme. Som vi är!!!!!
  Ha det gott!

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 07, 2014 @ 11:07:23

   Värmen brukar sitta kvar i väggarna så vi brukar heller inte ha så svalt inne. Men nu tror jag det har gett sig för nu går värmen att vädra ut. Ja vi svenskar och vårt väder, det är något som vi håller på med året om liksom *S*. Vi strävar efter lagom och det är ett tillstånd som sällan infinner sig.

   Svara

   • Ninna
    Aug 07, 2014 @ 11:35:43

    Det där lagom existerar ju inte – mer än vid några korta stunder då och då!
    Eller det är kanske lycka de där stunderna av sköna känslor.

 4. Louise
  Aug 07, 2014 @ 12:47:36

  Hahaha … nu har jag suttit en stund och leende läst mina humoristiska bloggvänners inlägg. Även skrattat lite inombords. Men här kom faktiskt mitt första gapflabb … 😀
  Tack goa du, för den bilden av grabbens beundrande blick ihop med kommentaren … Kanske är det mitt eget sinne för humor som gjorde den extra rolig, men jag njöt verkligen av den här texten … hela texten, men där vissa stycken är riktiga guldkorn … hihi
  Håret som tovade sig log jag också åt. Minns en egen jeeptur på Rhodos, med ungefär samma resultat. Men vid en rast köpte jag en scarf, och så gick jag in på en toalett där jag offrade tiden på att reda ut det som blivit tovat och satte sedan på mig scarfen om håret så att jag såg ut som en pirat. Det räddade mig från klippnng … 😉

  Svara

 5. bibbipson
  Aug 09, 2014 @ 01:33:58

  Haha, helt underbart att läsa din blogg, du är så himla bra att berätta att jag ser precis framför allt. Tusen tack! Kommer att somna med ett leende på läpparna.
  Ikväll är första kvällen som det är lite svalare, det kom en massa moln och åska men inte en droppe regn. Och huset har blivit lite svalare nu, härligt! 🙂

  Svara

 6. Soili
  Aug 09, 2014 @ 22:08:16

  Ett gott skratt förlänger livet…säjs det ordspåket.Du kan verkligen förlänga livet på vem som hellst.Haha….mitt liv i alla fall.
  Allt går i ultrarapid här hos mej…i den här värmen….till o’med stickandet.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: