Tror man ser i syne

Där sitter man lugnt under sin korkek, i det här fallet i form av en törstig syrenbuske, och läser sin bok. Som på håll hör jag ett underligt frustande läte men jag noterar det bara och läser vidare. Det kommer lite svala vindar och jag njuter. För vi har haft så vansinnigt hett under nästan två veckor nu. Över 30 grader varmt varenda dag och min hjärna har varit som mos.

Rätt som det är kommer en granne från bortre delen av längan och tjoar……-titta ovanför garaget!. Då lyfter jag blicken ifrån boken och den mosiga hjärnan känns ännu mosigare när jag tycker mig se en jättelik ballong sväva straxt över garagetaket. Pustandet och frustandet kom av att föraren eldade på ballongen för att försöka komma up up and away.

DSC00877

Nu är jag ju lite trallig för jag är vansinnigt höjdrädd. S*iter nästan på mig om jag måste klättra upp på en stol för att nå något. Går definitivt inte ut på balkongen. Trots detta älskar jag att flyga. Gillar starterna och landningarna och allt där emellan. Men jag skulle aldrig i hela mitt liv klättra upp och parkera mig i en korg och dingla omkring under en ballong.  Fy far ända in i baljan så läskigt.

Nu hann ballongen fara iväg en bra bit innan jag skenat in och fått tag i kameran och ut igen. Då stod en hel flock grannar från andra längan på rad och andades ut för de hade trott att den skulle hamna på garagetaket eller straxt i närheten. Men den pustade och frustade sig iväg i maklig hastighet och jag hoppas att de som dinglade under den hade en härlig upplevelse. Själv fick jag gå in och ta en extra dusch för jag tyckte det var läskigt att bara se den så nära.

Hoppas ni alla har en någorlunda hygglig lagom varm tisdagskväll…..med eller utan saker som dinglar omkring i luften och skrämmer slag på folk.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Soili
  Jul 29, 2014 @ 22:24:47

  Ja….hör man frustandet från en luftballong så vet man inte riktigt vad det är.En sån skrämde slag på mej då när dom började med dom där flygningarna för en massa år sedan.Håller med om att det är varmt…det går inte att sticka….inte ofta det händer mej.Fast man får inte klaga…sen i vinter när man fryser häcken av sej…då får man dra sej till minnes alla dessa varma dagar.

  Svara

 2. Anne-Lie
  Jul 30, 2014 @ 11:36:20

  Det ser så härligt ut i den där ballongerna, men själv vill jag inte följa med på en luft-tur.
  Och inte behöver man göra mycket i den här värmen förrän man behöver ta en kalldusch.
  Kram!

  Svara

 3. Melody&M.E
  Jul 31, 2014 @ 18:46:18

  Jag tycker det är lite fascinerande att titta på luftballonger men det skulle aldrig falla mig in att gå upp i en frivilligt! Skulle någon tvinga mig skulle jag krypa ner på botten och skaka som ett asplöv!
  I eftermiddag har det blåst svala vindar här och faktiskt har det känns skönt!
  Varit en tuff vecka så lite svalka piggar upp livsandarna!
  Kram M.E

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: