Lapp på lapp men sömmen är långt borta

Himmel och plättar.  Lilla Tanten (min svärmor) frågade för en tid sedan om jag ville ta över lite mormorsrutor som hon hade liggande. Hon ser dåligt och hade väl accepterat att rutorna aldrig skulle bli sammanfogade av henne. Javisst sa jag det blir kanoners. Jag kanske kan göra en kudde. Hon ju lite rutor.  Efter att ha sett rutorna så undrar jag om de någonsin blir sammanfogade av mig heller. De är i ull *kli kli kli*. Och många. Väldigt många. Rent förbaskat många.

DSC00864

Lilla Tanten hade tänkt göra en filt visade det sig.  Och en kudde.  De här rutorna hade legat i plastpåsar i åratal utan att hon tagit sig för att virka eller sy ihop dem. Något ska jag väl kunna hitta på.  Eftersom jag är allergiskt mot ull så blir det bara korta stunder som jag kan arbeta med dem för annars får jag kliande blåsor i händerna.

Men nog är det en fin gåva att få. Nya fina hemvirkade mormorsrutor i en salig blandning av färger. Och många. Mycket många.

De större rutorna funderar jag på om jag inte ska göra ett par stolsdynor av. Då har jag ju vips dynor till alla fyra stolarna. Utan att behöva göra annat än att virka ihop dem.

Sedan är det bara att försöka komma ihåg att inte sätta ner ändan på någon av ulldynorna. För då jädrars. Det är ju illa nog att det kliar i händerna, ansiktet och armvecken när jag arbetar med ull.  Men om man ska behöva hålla på att klia sig i ändan också där går väl gränsen. Dessutom ser det förmodligen inte så jädra käckt ut heller.

Hoppas ni alla har en skön måndagskväll……med eller utan ullmormorsrutor i mängder.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ninna
  Jul 15, 2014 @ 00:57:17

  Vad rolig du är! Alltså inte du utan hur du skriver. Humor på nattakröken!
  Fast det är trist när man är allergisk mot nåt.

  Äsch det här blev nog fel uttryckt! Jag borde sova vid det här laget istället för att försöka tänka.
  Knepigt det där med ullrutor!

  Svara

 2. Soili
  Jul 18, 2014 @ 21:43:35

  Vackra rutor,synd att inte göra något av dom.Har du provat med kirurghandskar ?Känns kanske lite konstigt att virka med handskar på. Haha….ja du får passa dej för att slå ner rumpan på en ulldyna. Trevlig helg.

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 18, 2014 @ 22:22:06

   Jag har provat med både tunna bomullsvantar och kirurghandskar. Det kändes inget vidare. Kanske en vanesak. Men jag ska absolut göra något av rutorna för det vill ju lilla tanten. Men jag får ta lite lite i taget.

   Svara

 3. Carol Thuresson
  Jul 27, 2014 @ 00:05:55

  Himmel och plättar var ordet, sa Bull! Vilken otrolig mängd rutor…
  Men så fina. 🙂 Hoppas oxå att du kan komma på något sätt att komma förbi kliandet… Har du frågat på vårdcentralen om man kan göra nåt? Äta nån liten allergitablett eller om de vet nåt sätt…
  Nu kliar det både i ögonen av John Blundsand och i alla myggbett jag fått de senaste dagarnas skrubbande på husfasader..
  Och vet du! Idag la jag mej nästan på en humla som tyckte min solsäng såg skön ut.. 😮 Ajajaj så måna ggr den hann sticka mej i ryggen och det sved som eld! Men som tur bara för en kort stund..
  Vi fick en härlig åsk&regnskur idag 🙂 temperaturen sjönk omedelbart 10 grader!
  Gött.. Imorn ska jag städa i min pysselsaksfriggebod. Där går knappt att gå in… Påsar med grejor, garn och böcker i en enda kaotisk samling.
  Kramelikram!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 27, 2014 @ 10:31:11

   Jag får pillra lite då och då med lapparna och inte alltför långa stunder. Då ska det nog gå bra.
   Usch för geting och hummelstick. Var försiktig.
   Idag kom det pyttelite regn nu på förmiddagen. Jag gick ut och ställde mig i regnet och sträckte upp armarna. Det var så himla skönt och välkommet.
   Men det behövs mer. Mycket mer. Inte bara de där futtiga dropparna.
   Jag är lite avis på din pysselsaksfriggebod faktiskt. Det låter så jädrans kul att ha en sån.

   Svara

 4. Carol Thuresson
  Jul 27, 2014 @ 22:32:46

  Vi fick ett rejält åskväder idag oxå. Vet inte hur mkt regn som kom men igår blev det bara 5 mm. Som sagt.. Det behövs mkt mer.
  Jo att ha en pysselfrigge är oerhört lyxigt.. Om den inte var så rörig och FULL! Jag vistas ju aldrig där utom när jag lassar in en kasse med oerhört blandat innehåll.. Men idag fick jag iaf ordning i kassarna så att det är samma saker i dem. Fyllde oxå ett litet skåp med grejer som jag använder när jag gör mina prasselpresentpåsar. Imorgon ska jag ta itu med alla garnkassar 🙂 Önskar att pyselfriggen kunde bli en plats för skapande istället för ett omöjligt, okreativt förråd! Vi får väl se..

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 28, 2014 @ 19:06:47

   Vi har inte fått en droppe idag heller. Det lilla som kom igår var inte mer än en ekorre nös.
   Det skulle kännas skönt att få lite åska och regn här också så det blir lite klarare lust. Det har varit över 30 grader idag också och jag
   har det mycket svårt med värmen. Det räcker nu för min del.
   Men du jobbar ju på lite med dina påsar och kassar och snart ska du se att du har en riktigt bra och fungerande pysselfrigge. Heja dig!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: