Jag nästan dånar i värmen

I början på veckan var det så svalt så jag frös om tårna i mina sandaler. I o f s var ju klockan bara kvart över 6 på morgonen när jag släpade mig till bussen. Men kyligt var det om tassarna. Idag står termometern på 30 grader varmt och jag är färdig att få dåndimpen. Det är ju för jädra märkligt. Ena dagen är det kallt så man är färdig att plocka fram tjocksockor och varmjacka. Nästa dag så är det hett som i Gehenna. Himmel och plättar det är inte konstigt att inte kroppen hänger med.

Nåja, jag bestämde mig att trots värmen rasta både plåtåsnan och mig själv så jag tog en cykeltur till den lilla butiken Lisens present . Det var vådligt kvavt men jag tog det lugnt och på vägen dit stannade jag och köpte varsin bakelse som vi skulle kalasa på. Det blev inte något vidare kalas för när vi satte skedarna i bakelserna så var de frusna. Inget vidare alls.  Men vi drack kaffe och språkade mellan kunderna och det var trevligt.  Jag tog några kort inne i butiken och ett par av dessa ska ni få se nu

DSC00857

Butiken är ganska liten men den är fylld av spännande saker. Klicka på bilderna för att se grejerna lite större. Jag gillar butiker som har lite av varje….eller som min mamma sa ”Perssons blandning”. Vem den där Persson var det framgick aldrig.

DSC00854

Lisen har några hantverkare också som hon köper in grejer ifrån. Här är det en tjej som fixar och trixar i betong.

DSC00858

Och visst sjutton måste det vara rackarns kul att diska när man har så här fina disktrasor. Men då ska man nog inte göra som jag. Ibland när snöskatorna skitit på altanen så river jag åt mig disktrasan vid bänken och far ut som ett jehu och torkar bort snusket. Sedan åker trasan i soporna.  Hmmm……men jag kanske kan köpa en sån här lattjo trasa till vintern när det inte finns tillstymmelse till snöskatelände i sikte.

Usch jag tittade just på innetermometern och den står på 27,3 grader.  Det är ju galet att pipa om värmen egentligen. Vi har ju haft regnigt, blåsigt och hagel och riktigt skruttväder så länge. Men när solen äntligen visar sig så blir det liksom omåttligt varmt. Vi som lever här i mellanmjölkens land är nog ganska beroende av att allt är lagom. Så ock vädret.

Hoppas ni har en härlig lördag med eller utan värmedåndimp.

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ninna
  Jul 05, 2014 @ 18:37:23

  Jo tack! Jag tycks överleva. Men det blev ju klart ingen cykeltur idag. Och stranden är inte riktigt min grej heller.
  Hoppas det svalnat lite nu för dig, för det tycks det ha gjort här. Blåser i gengäld mera.

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 05, 2014 @ 19:21:32

   Pust…..det är fortfarande 25 grader ute och 27 inne. Vi bor på en kortsida i radhuslängan så vår lägenhet har sol från det att den går upp till det att den går ner. Och tegelväggen på kortsidan alstrar värme. Det blåser lite här också som tur är annars hade man väl storknat.

   Svara

 2. Louise
  Jul 05, 2014 @ 22:14:16

  Enda gången som jag ser något bra med vår ek, det är när det är soligt och varmt. Den ger skugga åt huset, och då kan jag bli lite mildare till sinnes om dess närgångna existens …
  Lagom är bäst, men svårt att få … 😉

  Svara

 3. Carol Thuresson
  Jul 10, 2014 @ 00:21:58

  Härlig butik! Men var bakelserna frusna?
  Ja nog är det varmt alltid… Men så kallt och regnigt det varit så känns det OK. Och alla barn som måste få bada om det ska vara sommar. Så vi får hitta skugga och fläkta oss med vad vi kan hitta. 🙂
  Kram på dej Bibbi!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: