Loppisfynd och kaprifol

I två år var min kaprifol full av lus. Varenda år när blomknopparna kom så svartnade de och tvärdog. Buskeländet var snårigt och buskigt och gjorde ingen människa glad. Då skrev jag till Knappmakerskan och bad om råd. Den damen är nämligen fena på lite av varje här i tillvaron.  Hon tyckte att jag skulle klippa ner hela rasket, gräva runt och gödsla. I år har jag en finfin kaprifol som blommar hej vilt.  Varje kväll somnar jag till doften av kaprifol. Det är finfint det.

DSC00847

Som om det inte räckte med allt det granna doftande myset jag har i min något regnvåta trädgård så tog jag plåtåsnan och fräste iväg till den lokala loppisen. Vad jag var ute efter det vete fåglarna. Ingenting egentligen. Men i förmiddags läste jag som vanligt på Melodybloggen  och där skulle matte i huset fara iväg på loppis. Då blev jag loppsugen och bestämde mig direkt.

När jag kom dit så mindes jag att jag faktiskt skulle behöva ett par tjocka skinnbälten som jag ska hantverka lite med. Men det var väl i stort sett det enda som inte fanns på loppisen.  Nåja det finns ju annat man kan shoppa på sig och som man absolut inte kan klara sig utan.  Böcker till exempel. Man kan väl aldrig få för mycket böcker. De jag köper på loppisar är fina och inte det minsta sunkiga. När jag läst dem skänker jag dem till vårt arbetsplatsbibliotek så fler kan läsa dem.  Här ser ni dagens loppisfynd

DSC00846438 dagar hamnade med på bilden av någon dunkel anledning. Den har jag läst nu under veckan jag varit ledig. Den var absolut läsvärd så om ni hittar den på en loppis så köp den. Man får en inblick i Etiopiens fängelseliv och politiska spel.

Zlatanboken köpte jag fast jag har en förut. För inte fasen kan jag låta Zlatan ligga och skräpa på en loppis. Nä aldrig. Jag brukar ofta säga ”jag tar två ifall jag tappar en” och det får väl gälla i det här fallet också. Om jag nu inte kan lista ut någon som jag kan ge den i present till. Den verkade helt oläst.  Så nu har jag lite läsa igen. Jag känner mig faktiskt fattig om jag inte har en trave olästa böcker bredvid min säng.  Skulle jag av någon outgrundlig anledning berövas mina garner och mina böcker då skulle jag förmodligen förtvina. Andligen och själsligen.  Så det får inte hända.

Jag hoppas att ni alla haft en bra lördag…..med eller utan loppisbesök.

 

 

15 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Louise
  Jun 29, 2014 @ 09:58:12

  Börjar med att berätta att ingen uppdatering gjorts på min blogspot-blogg ännu. Andra bloggar verkar uppdateras? Jag ska lägga till ytterligare ett par wordpress-bloggar, för att se om det fungerar lika över hela linjen just med kopplingen mot wordpress.

  Vi har också alltid haft ett stånd med Kaprifol, både där vi bodde förut och där vi bor nu. Men ohyra av det där slaget har vi aldrig sett. Bra tips om även vi skulle drabbas …

  Om du gillar att handla böcker på loppis kanske du även känner till Bokbörsen på nätet. Där kan man komma över böcker jättebilligt. Det är en ”annonsmarknad” och ett fantastisk ställe om man letar efter något speciellt som försvunnit ur bokhandeln. Stället knyter ihop privatpersoner, företag och antikvariat. Jag har handlat där flera gånger och det har fungerat jättebra … Hittade t.ex. hela serien om ”Anne på Grönkulla” den vägen. Även hela serien om ”Kulla Gulla” … plus ett antal andra böcker som jag förlorat och som jag saknade i bokhyllan … 😉
  http://www.bokborsen.se/

  Önskar dig en skön söndag. Hoppas att du har bättre väder än vad vi har här …

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 29, 2014 @ 10:04:56

   Tack för att du hjälper mig att hålla kollen. Jag har tidigare mailat wordpress-helpdesken och de säger att felet ligger hos blogspot. Att de inte gör uppdateringar så ofta. Eller nåt’ sånt’. Jag är ju ett ufo när det gäller datorer.
   Tack för länken till bokbörsen. Det stället ska jag uppsöka och snoka runt i.
   Hoppas även du får en skön söndag trots regn och rusk. Men idag är det alldeles stilla här. Inte ett blad som rör sig. Känns nästan lite kusligt.

   Svara

 2. Louise
  Jun 29, 2014 @ 12:15:52

  Nu är det uppdaterat på min blogspot-blogg. Det tog tid, men inte ett helt dygn i alla fall …

  Har försökt kolla upp det här lite, eftersom jag blev nyfiken, och jag tror att det handlar om ”feeds”. De wordpress-bloggar som uppdateras har /feed/ som avslut i sin URL-adress. Har man kunskap och behörighet kan man tydligen själv göra det tillägget i adressen, annars tror jag att rätt inställning krävs. Jag har inte heller /feed/ i min adress, men det har t.ex. ”Bibbis design”.

  Vad har du för inställning i Admin, under Inställningar/Läsa?
  Under rubriken ”webbplatsens synlighet” kan man välja om sökmotorer ska indexera webbplatsen eller inte. Jag har valt att inte vara sökbar, för att jag vill att min hemsida i stället ska vara den man hittar om man söker på mig. Kanske är det därför som jag inte har /feed/ i adressen?

  Har du redan en sökbar inställning så är det något annat som styr det där, men du kan ju kolla i alla fall … 😉

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 29, 2014 @ 16:12:33

   Ja jösses den här gången gick det fort. Det har tagit mellan 3 och 7 dagar innan. Hoppas det har löst sig av sig själv för instruktionerna du gav mig var som en grundkurs i turkiska utan förkunskaper för mig *S*: Jag är ett ufo när det gäller datafilijox. Men du är snäll som försöker. Tack fina du.

   Svara

 3. bibbipson
  Jun 29, 2014 @ 12:51:01

  Läste jättemycket förut, men det liksom avtog till slut. Nu är det ju mest olika hantverk av alla de slag som gäller. Loppisar älskar jag, även om jag försöker begränsa det jag kommer hem med. Skulle egentligen behöva släpa iväg med en massa saker till loppisen, har alldeles för mycket grejer hemma redan.
  Måste erkänna att det Louise skriver ovan är rena grekiskan för mig, såg att hon nämnde något om feeds och att jag tydligen har det. Vet inte alls vad jag gjort för att få det, är nog någon ”knapp” jag råkat trycka på av misstag eller nåt tror jag. Men jag tror jag ställde in att jag skulle vara sökbar av sökmotorer i alla fall. 😛

  Svara

  • Louise
   Jun 29, 2014 @ 14:42:40

   Hahaha … det är mycket grekiska för mig också … vad det gäller den tekniska funktionen alltså. Däremot brukar jag vara rätt duktig på att ändå förstå hur jag ska göra. Även om jag inte teoretiskt förstår den underliggande tekniken, så tycker jag att det är väldigt kul att ta till mig den praktiskt, så jag testar mycket, läser och prövar mig fram …
   😉

   Svara

   • bibbishantverk
    Jun 29, 2014 @ 16:14:49

    Jag tycker du verkar ha stenkoll. Imponerande. Själv är jag dum som ett spån när det kommer till sådant där.
    Jag törs inte ens prova vissa saker för då är jag rädd att hela bloggskrället försvinner upp i tomma intet.

   • Louise
    Jun 29, 2014 @ 16:33:51

    hihi, ja du , den här tekniska världen kan vara lite skrämmande ibland, så det är inte så konstigt … Ett par små frågor nu bara … vet du om du har ställt in så att du är sökbar i sökmotorer?
    Om du inte vet, men vill vara sökbar, så kan jag hjälpa dig att hitta rätt om min beskrivning inte hjälpte. Jag kan visa med bilder …

   • bibbishantverk
    Jun 29, 2014 @ 17:55:26

    Jag gjorde som du skrev och så här ser det ut:

    Webbplatsens synlighet
    Webbplatsens synlighet Tillåt sökmotorer att indexera denna webbplatsen……………..DENNA VAR FÖRKRYSSAD
    Be sökmotorer att inte indexera denna webbplatsen

    Notera: Inget av dessa alternativ blockerar åtkomst till din webbplats – det är upp till sökmotorer att tillmötesgå din be

   • Louise
    Jun 29, 2014 @ 18:11:24

    Då är du sökbar i sökmotorer, så då var det inte det som var skillnaden …
    Det var värt en tanke i alla fall … 😉
    Jag la till er på exakt samma sätt så jag har ingen aning om varför era URL skiljer sig åt …

    Läste några användarfrågor i blogger (blogger är webbplatsen där man administrerar och blogspot är publiceringsverktyget som presenterar bloggen för besökare), och det såg ut som att det är fler som uppmärksammat problemet. Förmodligen är det som de sa i det svar du fick, att problemet ligger hos blogger/blogspot…
    Spännande värld det här … hehe

   • bibbishantverk
    Jun 29, 2014 @ 21:15:54

    Tack för att du visar mig. Jag är dock fortfarande ett ufo men nu vet jag vem som kan hjälpa mig om det skiter sig *S*. Thanks!

  • bibbishantverk
   Jun 29, 2014 @ 16:13:44

   Jag känner igen mig i det du skriver om datorn. Jag har noll koll och händer det något så är det som med dig att jag råkat trycka på något som jag borde låtit bli. *S*

   Svara

 4. Melody&M.E
  Jun 29, 2014 @ 22:55:04

  Roligt att jag inspirerade dig till en loppisrunda! Här i Skåne är det svårt att fynda nu på sommaren. Många loppisar tar lika mycket betalt som i antikaffärerna!
  På Österlen är det många Stockholmare som är ute och letar saker till sina stugor och sommarhus, så skåningarna tror väl att de betalar vad som helst för att få
  fylla sina hyllor! I morgon åker vi mot Helsingborg och kanske dyker det upp någon
  loppis efter vägen!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram M.E

  Svara

 5. Carol Thuresson
  Jul 10, 2014 @ 00:07:50

  Jättefina böcker du hittade! Ja vad gjorde vi utan böcker och garn… Fast då jag var ute i friggen senast så fick jag en klump i halsen.. Hela golvet i ”gästrummet” är smockfullt av KASSAR fyllda med böcker. Som inte får plats i de 6 hyllor jag har där.. Och jag är som du när jag ser en bra bok på nån loppis. Även om jag har den så slinker den oftast med hem för att ges till nån annan. Böcker är som godis. Man bör dela med sig! 😉

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 10, 2014 @ 19:24:18

   Böckerna liksom hoppar upp och ner i kassen nästan av sig självt ju. Det kan man väl inte rå för *S*.
   Tänk så härligt det är att veta att hur mycket man än läser så kommer det aldrig att ta slut.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: