En rumsren pippi

Idag hade jag en idé om att jag skulle ta cykeln och flänga iväg och leta efter mer garn till Tony Irving-sjalen som jag har liggande halvfärdig. Min ordinarie garnaffär har slut på garnet så jag skulle snoka runt lite i butiker som ibland har lite udda garn. Jag trampade iväg  barbent i sandaler, ärmlös sommarklänning i trikå och en tunn jeansskjorta över det. Skönt var det att susa fram om än inte i solsken så i alla fall i någorlunda hyfsad värme.

Något garn hittade jag inte men jag trampade vidare upp till en liten butik som heter Lisens Present. Där finns allt möjligt och jag blev förälskad i en del olika småsaker. En pillerillaffär full med småsaker och lite udda grejer, romantiska saker med rosor på och lite mer tuffa grejer av smide. Det finns något för alla.  I den lilla butiken så införskaffade jag mig en fågel helt i min smak. Den äter inte och skräpar ner och den bajsar inte när den flaxar runt. Nej istället sitter den tyst och stilla precis där jag sätter den.

DSC00845

Någonstans i mina gömmor har jag några fågelbon som jag köpte billigt när en blomsteraffär lade ned. Jag har tänkt fixa något fint av ett sådant och den här lilla pippisen. Tror det kan bli ganska rart faktiskt.

Tiden ramlade iväg och jag började samla ihop ryggsäck, pippin, skjortan och handväskan och skulle gå iväg till cykeln. När jag kom ut på trottoaren öppnade sig himlens portar och det regnade utav tusan hakar.  Nåja jag var ju i alla fall på väg hem så det gjorde väl inte så mycket egentligen. Jag hade ett stopp till på vägen hem och det var mataffären. Där blev det nybakade ostfrallor och en påse färskpotatis. Ner i ryggan med det och ut genom dörren där jag upptäckte att det om möjligt regnade ännu mer.  Trampade på i lugn takt för jag var ju redan dyngsur. Skjortan var genomsur och hela framsidan på klänningen också. Då finns det ju liksom ingen anledning till att stressa hemåt. Det kan ju inte bli värre och kallt var det inte.

När jag kom hem och parkerade cykeln så tvärslutade det regna.  Det var precis som om någon stått och tittat…..jaha nu kommer tanten ut ur butiken så nu sätter vi på duschen…….nu har tanten tagit sig hem så nu kan vi stänga av duschen.  Jösses!

Nu visar sig solen korta korta stunder och det enda som var bra med det där regnet var att jag slapp klippa gräsmattan (idag också). Månne det kan klämma ur sig en skvätt i morgon också så kanske jag slipper då också.  Det slutar väl med att man får ta hela rasket med lien.

Hoppas ni har en bra onsdag. Med eller utan regn.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Jun 25, 2014 @ 19:19:18

  Haha…du skriver så härligt. Men helt rätt inställning har du till regnet, är man redan genomblöt finns det ingen anledning att jäkta.
  Pillerillaffärer är roligt att besöka. Men trist att du inte fick tag på något garn.
  Kram från Anne-Lie

  Svara

 2. Mycket annat och lite betong
  Jun 26, 2014 @ 15:23:40

  Ja, det där låter som den där vanliga turen man har…
  Så söt och behändig liten pippi.
  Vad bra att du skrev att du vill se bilder på vår katt. Jag har lite svårt med idéer till bloggen så då ska jag försöka ta lite bilder på honom.
  Har du klarat dig från gräsklippningen?

  Kram Agneta

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 26, 2014 @ 16:50:02

   Nääää…..idag klippte jag gräset. Lika bra det kanske för det ska bli regn i morgon och på lördag.
   Ja det ska bli kanonkul att få se bilder på den rare kissen. Jag älskar kattor.

   Svara

 3. bibbipson
  Jun 27, 2014 @ 01:15:38

  Hihi, så rolig läsning! Säger som ovanstående, du skriver så himla roligt. Jättesöt pippi! Älskar såna där pilleraffärer, man kan hitta både det ena och det andra.
  Men det du hade lite otur med vädret där. 😉

  Svara

 4. Louise
  Jun 27, 2014 @ 22:13:18

  Vilken söt liten pippi! Betydligt trevligare än de ”mås-pippisar” jag har dragit med ett tag …
  Sådana där ”pryl-butiker ” älskar jag. Tur att jag är rätt så nöjd med att bara titta, för annars skulle vårt hem bli översållat av saker som jag köpt bara för att jag ”tycker om”. inte för att jag ”behöver”.
  Avskyr att handla kläder, som jag tycker är ett nödvändigt ont ett par gånger om året. Men bland fina prylar, dagböcker, block och plånböcker, det kan jag fastna länge … hihi

  Hm … attans otur med regnet där. Ja, ibland undrar man. Jag har i stället tvärtom haft tur med just sådana saker en tid. Det har varit uppehåll just när jag gett mig ut … 😛 Men det är inte värt att säga för mycket och utmana ödet … peppar,peppar, ta i trä …
  Kram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: