Blandad kompott

Äntligen kände jag lust att handarbeta lite igen. Jag startade en liten yemenväst och en Tony Irving-sjal. Det var nog både Knappmakerskan och Soili som inspirerade mig att hoppa igång lite igen.  Den lilla yemenvästen har jag som busstickning. Lagom stor och mönstret i huvudet.

Rätt som det var så var det slut på garnet och jag gick till mina garnförråd för att hämta nya nystan.  Men dra på trissor…..jag hade inget mer nystan av något av garnen.  Jag hade för mig att jag hade hur mycket som helst av dessa. Icke sa Nicke. Nåja det var bara att ta sig till garnaffären Avig och Rät i Torshälla i flygande fläng för har lusten och glädjen att handarbeta infunnit sig så har man banne mig inte råd att låta den glädjen falna ens det minsta.

Det visade sig att garnet till sjalen var slut så den får ligga på is tills jag lyckas snoka rätt på ett par nystan till på något annat ställe. Turligt nog fanns det i alla fall garn till yemenvästen så det köpte jag lite extra.

DSC00833

Dagen före Mors Dag så stod vi ju på marknad i Malmköping. Då köpte jag den obligatoriska tomatplantan till mannen.  Nu har han skördat fyra stycken små rosaröda tomater i miniformat. Goda var dom i alla fall tyckte han. Blir intressant att se om den lilla plantan tänker producera fler. Förra årets planta var inte större än den här men den dignade av små tomater. Det var jättehäftigt. Vi fick t o m binda upp grenarna mot väggen för att de tyngdes ned så mycket av alla små tomater.

DSC00834

För några år sedan så bestämde sig en nyponbuske att slå rot på hörnet vid framsidan.  Den började som en liten jädra sprete men har växt sig kämpahög och ståtlig. Det är helt galet hur den sväller ut åt sidorna för varje år. I år är den totalt översållad med blommor. De är ljust ljust rosa och jag tycker busken är så himla fin.

DSC00839

Idag har det varit varmt men det har också regnat lite. Det kändes skönt och luften blev lite lättare att andas.  Nu är det dags för mig att börja samla ihop min stickning och smita upp på övervåningen till den andra tvn. Det är ju första matchen i fotbollsVM ikväll. Urk…..nu har man en månads tittande på övervåningens lilla tjocktv framför sig. Men egentligen……vad gör det. Man tittar mindre på tv när det är sommar och varmt och så har man ju sin stickning, virkning och sina böcker.  Mannen är glad som en lärka och ser fram emot alla spännande matcher. Förmodligen kommer han att vara fyrkantig i ögonen när månaden har gått.  Det kan det vara värt och jag unnar honom nöjet och glädjen i fotbollens underbara värld.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Louise
  Jun 14, 2014 @ 14:49:13

  Attans retligt när ett garn tar slut sådär. Hoppas att du får tag i det med det snaraste, för om du fungerar som jag så finns en risk att ett arbete som blir liggande, blir just det … liggande … :S
  Gillar färgerna … 🙂

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 14, 2014 @ 16:33:03

   Ja risken finns att arbetet åker in i något mörkt skåp. Längst in. Ploff…..så är det borta och blir aldrig färdigt. Men jag ska på garnspaning snart nog innan detta inträffar.

   Svara

   • Louise
    Jun 15, 2014 @ 11:20:25

    Låter bra det! Jag har en poncho som jag gjorde i delarna till i vintras. Har bara montering och fransar kvar. Vet inte varför jag inte kommit till skott, men det kom väl något emellan som störde ”flödet” … Kanske jag får ork att göra det sista när semestern kommer. Då får jag den ju klar till hösten i alla fall … 😉

   • bibbishantverk
    Jun 15, 2014 @ 11:28:46

    Perfekt med en rejäl höstponco. Jag tror på dig.

 2. bibbipson
  Jun 14, 2014 @ 16:21:40

  Så irriterande! Men tur att det fanns garn till det andra arbetet ditt. Jo, det är lätt att det blir liggande, är likadan oavsett vad det är. Har jag inte det jag behöver och inte får tag på direkt blir det genast ”förhalat” på obestämd tid! 😉
  Härligt med egna tomater, har inte än köpt någon men blir rätt sugen. 🙂

  Svara

 3. Melody&M.E
  Jun 15, 2014 @ 22:19:49

  Så trevlig tradition med tomatplantan! Dock inget för mig att ta efter, för den skulle inte bli långlivad i min mans omvårdnad! Däremot är han också på väg mot de där fyrkantiga ögonen! Tack och lov åker vi i morgon hem till var sitt TV rum, för nu börjar jag tröttna på att höra ljudet av matcherna!
  Kram M.E

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 16, 2014 @ 16:16:32

   Ja man blir trött på att höra…..Jaaaaaaa……Neeeeeej……..Faaaaan……Skjuuuuut…….Straff……Äsch
   *S* Dom är på sitt vis ganska kunderhållande de små männen framför tvn. Framför allt så är de oerhört fotbollskunniga *S*

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: