Årets första marknad

Kors i krösamoset så varmt det var. Redan kl 07.00 då vi startade och for iväg var det 19 grader varmt. Det ökade snabbt och det var 30 grader varmt under dagen. Som tur är så hade vi en ny plats för året och stod i skuggan nästan hela tiden.  Jag kör med blöt handduk om halsen och vattenflaskan i högsta hugg. Ändå så blir man väldigt påverkad av värmen.  Det kändes dock som en härlig inledning på marknadsåret och alla var glada och trevliga.

Det är så kul att komma ut och få träffa de marknadsvänner som man bara träffar just under marknader. Det är ett kärt återseende med många kramar och glada tillrop.  Nu gick väl affärerna lite sådär för min del men det struntar jag i. Ena gången säljer man lite och andra mycket. Dessutom ska jag ju inte försörja mig på det här utan det är något jag gör för att jag tycker det är roligt. Sedan om man kan få in några kronor till nytt material så är det ju en bonus.  Det är kul att träffa människor och språka om ditten och datten.

Nu ska ni få se ett par bilder från Malmköpings Gammeldags Marknad år 2014.

Först ut är den härliga roliga begåvade Marita Palm som gör gubbar, gummor, häxor, kattor, hundar, möss och en massa annat i keramik. Det är en marknadskamrat sedan många år tillbaka och man blir lika glad varje gång man träffar på henne på en marknad. Hon har tillsammans med några andra hantverkare en butik på Gotland. Ni kan se fler av hennes alster på hennes hemsida.  Jag kom just på att jag har en rolig episod att berätta om när det gäller hennes häxor på kvast. Den ska jag berätta om i ett annat inlägg.

DSC00817

DSC00816

Nästa par ut är systrarna Yster……nä jag menar Gunilla Sundholm och Eva Hopstadius.  Två härliga tjejer som man blir så himla glad över att träffa på marknader.  Jag får försöka övertala damerna om att skaffa en blogg eller en hemsida så de når ut till fler. Men med tanke på hur lång tid det tog att övertala den ena systern att ens följa med ut och sälja på marknader så lär väl hemsidan låta vänta på sig.  Så än så länge så är det på marknader vi ses och språkas. Av någon underlig anledning så tog jag bara kort på ena bordshalvan.  Förmodligen hade jag en släng av solsting light. Men på den andra sidan, vilken jag ska fota nästa marknad vi ses, finns det kanonfina barnponchos och volangsjalar och ännu mer smycken.

DSC00819

DSC00818

Sisten ut för idag är de vackra lapptäckena och ryggsäckarna gjorda av Pia Bjurshagen. Jag och min kompis stod under många år granne med Pias pappa och mamma när vi var på Torshälla marknad. Nu orkar de inte ”knalla” längre men Pia har axlat manteln.  Hennes alster finns att köpa hos Hemslöjden i Rademachersmedjorna i Eskilstuna.

DSC00815 Nu fick ni se några av utställarna.  Nästa inlägg kommer det fler.  Och banne mig om jag inte har en riktig höjdare att komma med också. Jag har stått på marknader under många herrans år och aldrig aldrig sett något sådant.  Det ska bli kul att presentera  X för er i ett senare inlägg.

Nu hoppas jag att ni alla har en skön söndag med eller utan sol, med eller utan firande, med eller utan pollenallergi *prosit*.

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ninna
  Maj 25, 2014 @ 22:26:55

  Ojoj! Var du igång med det här när det var som allra varmast!!!! Men vad fina saker du visar på bilderna!

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 26, 2014 @ 13:46:35

   Ja fy hunnan så hett det var på det lilla torget. Luften stod still och man höll på att dåna mellan varven. Ändå hade vi skuggplats i stort sett hela tiden.

   Svara

   • Ninna
    Maj 26, 2014 @ 14:27:55

    Då var det väl ändå tur att ni hade mestadels skuggplats! Tänk om ni hade varit tvungna stå i gassande sol hela tiden! vojne vojne…

 2. Louise
  Maj 26, 2014 @ 12:01:32

  Så mycket fint det finns!!!
  Marita Palm som har en butik ihop med andra i Visby, hon har den ju bl.a. ihop med Annika Carell som har ”Annikas keramik”. Annika har jag köpt mycket av. Jag älskar hennes lergods som pyntas med drakar, katter, möss och annat.
  http://www.annikaskeramik.se/Valkommen.html

  Jag har även gjort ett jobb åt Annika. Hon hade planer på att skapa en ny bolagsdel för bara drakarna …
  Här kan du se vad jag gjorde åt henne
  http://lollosritrum.hemsida24.se/2014/02/02/annikas-keramik-har-nya-id%C3%A9er-…-20272880

  Ibland är världen liten … 😀

  Svara

  • Louise
   Maj 26, 2014 @ 12:06:38

   Jag ser att länken till min sida inte fungerar, och det beror på att inte de sista siffrorna kom med av någon anledning. Om du i stället kopierar hela adresssträngen ihop med de sista siffrorna och kopierar till adressfältet så fungerar det.

   Svara

  • bibbishantverk
   Maj 26, 2014 @ 13:43:39

   Ja världen är liten. Då kanske du även är bekant med Ulrika Ek som driver UlLinEk. Jag ska kila in till dig och titta vad du gjort för fint åt Annika.

   Svara

   • Louise
    Maj 26, 2014 @ 16:39:43

    Nej, Ulrika vet jag inget om. Vet ju inget om Marita heller, annat än att du nämnde hennes samarbete med Annika – som jag känner till.
    Tack för berömmet! Värmer alltid gott … 😀

 3. Carro
  Maj 30, 2014 @ 04:33:21

  så mysigt med marknad! 😀

  Svara

 4. Lollo
  Nov 10, 2014 @ 22:16:11

  Jag har letat efter de tokiga pippisarna i dina sommar-inlägg, men hittade dem inte. Däremot hittade jag tillbaka till denna där jag kommenterade då det begav sig … 🙂 … Marita Palms nakna figurer var med på Julita nu i helgen. Vi var på väg att köpa något av henne, men det blev inte av. Det blev tokiga pippisar i stället … 😀

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: