Möte med en gammal kompis

Vi har ju som jag berättat om tidigare här i bloggen haft en hare boendes i området i hur många år som helst. Nu börjar han bli gammal och stapplig på benen och jag har inte sett honom på väldigt länge. Det var så trevligt när han satt på garageuppfarten i snön när jag släpade mig till jobbet. Jag talade alltid lite med honom medan han tittade storögt på mig, vippade med öronen och såg ut att säga -gå in och lägg dig igen.

Nu har jag ju inte som sagt inte sett honom på vad som känns som en evighet så därför blev jag själaglad idag när jag pustade hemåt i solgasset. Som av en händelse så slängde jag ett öga in i trädgården vid sista villan före vårt hus. Vem låg där i godan ro tror ni. Jo gamle herr hare. Mitt på gräsmattan står ett äppelträd och i skuggan av dess stam hade han parkerat sig. Låg helt öppet och det brukar ju inte harar göra. Oj så glad jag blev. Jag hoppas att han mår bra och att han får ännu en sommar tillsamman med mig och alla andra som uppskattar hans närvaro.

DSC00810Klicka på bilden så ser ni min fina något luggslitna gamla harpalt i lite större format.

I helgen ska jag på marknad och jag ska ta många kort så ni får se vad som bjöds. Hoppas ni alla har det gott och mår bra.

17 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ninna
  Maj 22, 2014 @ 20:12:00

  Haha! Där ligger den och trycker!
  Jag har en humla. Bamsestor. Nä inte riktigt. XD
  Tror åtminstone det är samma som hälsar på.

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 22, 2014 @ 21:08:20

   Det är säkert samma humla. Vi har ett humlebo under boden och den som jag tror är ”stora pappa humla” är minsann stor som en köttbulle.
   Och det är så gulligt när det kommer små små pyttiga humlebebisar flygande. Dom är jättefina.

   Svara

   • Ninna
    Maj 22, 2014 @ 21:31:21

    Den hade förirrat sig in i min glas-altan innan i år. Hittade förstås inte ut. Sen fastnade den i ett spindelnät! Jag blev helt paff! En så stor humla i ett litet ynka spindelnät som knappt syntes!!!
    Så jag gjorde sönder nätet och då lyckades humlan flyga ut. I en himla fart. Sen såg jag den inte på flera dagar fast den surrat omkring här dagligen ganska länge. Men sen kom den tillbaka. Men nu var det länge sedan jag såg den.
    Humlebebisar!!!! Vad gulligt det låter! XD

   • bibbishantverk
    Maj 22, 2014 @ 21:47:51

    Ja dom är jättesöta. Stora som lillfingernageln ungefär.

   • Ninna
    Maj 22, 2014 @ 21:49:20

    Ja jag har sett dom. Verkligen söta. Och inte ”ilskna” som getingar

 2. Melody&M.E
  Maj 22, 2014 @ 20:35:30

  Så kärt det låter med din gamla harkompis! Här finns det gott om harar och de är helt orädda! En kommer in i vår trädgård genom att hoppa igenom staketet!
  Det värsta är att hundarna gillar att äta de små svarta kulorna han lämnar efter sig! Hoppas nu din kompis stannar kvar hela sommaren hos dig.
  kram M.e

  Svara

 3. Soili
  Maj 22, 2014 @ 21:47:51

  Gulligt Ser ut som en 80 åring….lite trött i blicken.Han verkar njuta av vilan.Hoppas att han hänger med ett tag till.Man kan nu undra ..hur gammal kan en harpalt bli ?

  Svara

 4. bibbipson
  Maj 23, 2014 @ 00:54:14

  Gulligt! Ja, han ser lite gammal och sliten ut faktiskt. Kul att han kom tillbaka.
  Jag och min kompis skall också på marknad på söndag, får se om jag kommer ihåg kameran då. 😉

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 23, 2014 @ 14:00:56

   Hoppas du får en bra marknad. Med tanke på hur urtjusiga dina armband är så får du ta med dig stoooora plånboken så du får plats med alla stålars som kommer in.
   Och ja……glöm INTE kameran.

   Svara

   • bibbipson
    Maj 25, 2014 @ 19:23:26

    Haha, jag tror seniliteten börjar slå till här. Jag tog visserligen med kameran men glömde helt att ta bilder! Hur korkad får man vara!!!! Visserligen hade vi ganska dåligt väder, kallt och ganska blåsigt så det blev till att ”hålla fast” en hel del pinaler under dagen. 😉

   • bibbishantverk
    Maj 25, 2014 @ 22:05:15

    Nä du skojar *S*.
    Hoppas försäljningen gick bättre än fotograferandet då.
    Nästa marknad du ska på får du säga till din kompis att hon påminner dig om att: A. Ta med kameran…..B. Ta kort.
    Voj voj voj

   • bibbipson
    Maj 26, 2014 @ 00:03:29

    Hahaha! Ja, försäljningen gick ganska bra, gick lite plus, inga jätteinkomster men är nöjd med dagen. Jag ska säga till henne! Är fortfarande stelfrusen från utflykten idag. Hurv vilket väder vi hade idag. Rent ut sagt ”svinkallt”! 😉

   • bibbishantverk
    Maj 26, 2014 @ 13:45:50

    Du är stelfrusen efter din marknad och jag är genomstekt efter min. Tänk vilken skillnad vi haft.

 5. Louise
  Maj 26, 2014 @ 11:47:05

  Trevligt med den gamla haren. Hoppas att han har det bra och inte är för skröplig …
  Hur vet man att det inte är en hona? Har inte en aning om hur man ser könsskillnad på harar?
  Undrar hur gamla de kan bli? Minns du hur många år ni haft den runt knutarna?

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 26, 2014 @ 13:45:09

   Jag har inte en susning om huruvida det är en hane eller en hona. Men den beter sig manligt *S*. Jag tycker att den där haren har varit här i evigheter men när jag ska tidsbestämma så har jag inte en aning (om det heller).

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: