Sköna maj välkommen

Idag är det första maj med riktigt knepigt väder. Det har varit sol, det har regnat och det har haglat. Men idag for mannen, dotter, jag och barnbarnet iväg till Kvicksund för att äta middag. Barnbarnet brukar tycka det är så kul med broöppningen och båtarna som ska igenom. Idag blåste det kallt så in i nordens och inte en enda ynka båt var i sikte.  På restaurangen träffade jag en arbetskamrat och hennes man och hon berättade att 2 mil norrut låg snön i dikena. Jisses, inte undra på att man höll på att dra dö’n på sig när man spanade efter båtar. Brrrr!

Nåja vi åt och mådde gott och på hemvägen stannade vi och jag var in på Blomsterlandet och köpte en stor lavendel. Det luktar så gott när man har lavendel på altanen. Nu är jag inte fullt på det klara med huruvida jag kan plantera ut den  efter sommaren. Men jag provar så får vi se hur det går.

Dottern gav mig en jättefin present

DSC00796

En jättefin burk fylld med chocolate chip cookies. Mums för en liten mamma att få. Burken var ombunden med vacker spets. Både burk och spets var inhandlade på Myrorna. Återbruk när det är som allra bäst tycker jag.  Kakorna hade hon bakat själv. Jag fick även en jättefin present av barnbarnet men den bilden kommer vid ett senare tillfälle.

En av mina fina grannar, A-M, kom med en bukett gullvivor. Jag blev så himla glad för jag älskar ju gula blommor.

DSC00794

Och som om det inte räckte med allt detta så blev himlen plötsligt blå och solen kom fram. Vilken härlig dag jag har haft och fortfarande har.

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Maj 01, 2014 @ 18:43:04

  De där kakorna såg farligt goda ut.
  Kram!

  Svara

 2. bibbipson
  Maj 01, 2014 @ 19:50:01

  Men så gulligt med kakorna, antar att du fyllt år. Så GRATTIS! Jättefina blommor! Här har det också snöats och regnats och är ”skitkallt” i luften, länge sedan jag frusit så mycket som idag. Hurv!

  Svara

 3. Carol Thuresson
  Maj 01, 2014 @ 20:11:17

  Fyller du år?? GRATTIS i så fall fina Bibbi! 🙂 Här har det varit svinkallt men inget regn eller hagel – och tack o lov INGEN snö! Har varit på storloppis idag. Huva så mkt folk och grejor.. Men hittade ljudböcker och härliga bakböcker för billig peng, och korsstygnstidningar en hel bunt! Och 6 nystan av mitt favvogarn Sunny för 10 kr/st. Så det var värt trängseln ändå. Nu ska här stickas mössor! Har 6 beställningar men är ju inte så snabb som vissa andra här…
  Men först kanske jag ska hämta in tvätten. Undrar om den är fryst eller torr?
  Kramis och en varmare maj önskar jag dej!

  Svara

 4. Mycket annat och lite betong
  Maj 01, 2014 @ 21:06:55

  Första maj med aprilväder!
  Här snöade det tidigt i morse men det smälte direkt. Sen har vi haft sol, blåst och iskallt.
  Så fin present med kakor och burk! Jag säger också GRATTIS för säkerhets skull!

  Kram Agneta

  Svara

 5. Louise
  Maj 01, 2014 @ 21:15:50

  Lite sen önska om fin valborg och 1:a maj, men här kommer den i alla fall. Vi har ju en vanlig helg att njuta av också …
  Vilken söt spets det var om den där burken. Den får mig att tänka på min mammas spetsar … 🙂
  Kram

  Svara

 6. Carro
  Maj 21, 2014 @ 06:42:07

  skönt å höra att det finns folk som göder dig med gottis! grattis i efterskott 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: