Påsksmyg som inte funkade

Som ni vet så gjorde jag i ordning påskgåvan till mina vänner igår. Det var liksom tänkt att jag skulle skutta upp i arla morgonstunden och smyyyga mig iväg till deras veranda som är i samma radhuslänga som vår och där parkera gåvorna.

Nu blev det inte riktigt så. Efter att ha sovit en rejäl Törnrosasömn så vaknade jag några timmar efter arla morgonstunden och när jag kom ut på vår veranda för att titta på fåglarna så stod det ett påskpaket där. Jädrars tänkte jag nu hann jag inte med i svängarna. Men jag lade upp en utmärkt strategi. Jag skulle tassa som en indian bort till hennes dörr och lägga mitt paket utanför……ringa på……och sen springa som en olympiatravare runt knuten och in på nästa längas gångväg och ta den vägen hem. Helt i skymundan.

Jag skred till verket. Tassade stilfullt och alldeles tyst. Så tyst som man bara kan på en grusgång. Placerade paketet och sprintade iväg.  Då ser jag en kvinna som står på kortsidan och iakttar mig med ett leende på läpparna. Det var min väns dotter och hon hade sina barn hängande i någon slags mojäng i lekparken. -Va, står du här! Det var ungefär vad jag fick ur mig medan jag spurtade iväg runt knuten.

*pjiu* Jag klarade det tänkte jag och promenerade i sakta mak utefter grannlängan på väg hemåt. När jag rundar deras kortsida och garage och kommer in på vår längas garageuppfart möter jag min vän, hennes dotter och barnbarn. Dom är på väg till bilen för dom ska åka på konstrunda.

– Nu kom jag allt på dig tjoade min vän glatt. Jädrars tänkte jag. En sån finurlig plan som gick alldeles åt pipsvängen.  Nä nu får jag hitta på något annat att ägna dagen åt. Lilla Tanten ska komma och äta hos oss idag och jag har en liten idé om hur jag ska styla om kvasten som blev lite sliten efter Blåkullafärden.

DSC00787

I mitt påskpaket fick jag dessa fina saker. Ett underlägg som är gjort av invirkade kapsyler. Dessa är sedan ihopfästa och fastsydda på en virkad platta. Den lilla kycklingen fick min vän mönstret på ifrån en veckotidning.

Så glad man blir av bus och smyg och goa rara vänner.

Jag hoppas ni alla får en härlig Påskafton med eller utan påskgåvor.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Soili
  Apr 19, 2014 @ 20:30:26

  Haha….man får alltid ett gott skratt när man läser om dina små bravader.Du är så bra på att återberätta .Önskar dej en riktigt GLAD PÅSK.¨
  Kram ♥ Soili

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Apr 19, 2014 @ 21:12:42

  Jag kan bara hålla med Soili..:-) Du är en mästerska på att skriva och få en att se alla möjliga tossiga bilder i skallen. Haha alla andra grannar måste ju undra vad ni sysslar med… Smyger och busar och placerar olika saker hos varann :-] Här har vi haft fullt upp av att hugga ved i solkskenet. Härligt! Go och gla påsk Bibbi!

  Svara

  • bibbishantverk
   Apr 19, 2014 @ 22:13:03

   Ja det vete hunnan varför det ofta tjorvar till sig trots att jag räknat ut saker och ting så jädrans bra *S*. Mina grannar är vana vid mig efter 27 år men det händer att dom lyfter lite på ögonbrynet *S*.
   Jag försökte maila dig för jag blev lite orolig när jag inte hört av dig på länge.

   Svara

 3. Ninna
  Apr 20, 2014 @ 10:06:13

  Låter hur mysigt och trevligt som helst (och roligt 😉 )
  Och sen blev det ju ett helt underbart väder igår! Förhoppningsvis hos dig också.

  Svara

 4. bibbipson
  Apr 20, 2014 @ 14:27:00

  Haha så det kan gå! Fick mig ett gott skratt, tusen tack! 🙂

  Svara

 5. Louise
  Apr 21, 2014 @ 22:01:30

  Hahaha … den här berättelsen målade du upp bra. Jag ser det riktigt framför mig, hur du skuttar runt för att försöka vara hemlig … hihi
  Misstänker att det uppskattades ändå … 🙂

  Svara

 6. Maidi
  Apr 22, 2014 @ 12:58:08

  Påskgåvor har jag nog inte hört talas om men jag måste säga att jag gärna skulle vilja se den där Olympiatravaren 🙂

  Kram Maidi

  Svara

 7. Melody&M.E
  Apr 27, 2014 @ 21:55:11

  Så goa ni är som ger varandra påskgåvor! Mina barnbarn fick sina påskpresenter idag, det blev mjuka paket precis som de önskat sig. Roligt att de uppskattar kläder. Tack för din omtanke du lämnat i kommentaren hos mig idag!
  Det blev ett par dagars bloggpaus, nog den längsta sedan jag började blogga, men det var svårt med internet de sista dagarna på resan!
  Ha det gott!
  Kram M.E

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: