Nääää jag kan inte räkna dem alla…..tre

När jag var barn så var långfredagen en sorgedag. Man fick inte leka och man skulle vara i stillhet med finkläderna på. Radion spelade sorgemusik och dagen kändes oändligt lång.

Numera är det ju annorlunda. På gott och ont. Jag känner mig väldigt kluven  just den här dagen. Trots detta så har jag iordningställt de två påskägg jag ska ge i morgon. Till mannen och lilla tanten.  I torsdags fick dottern, hennes kärlek och barnbarnet sina påskägg.  Pjiu….tänkte jag i år missade jag ingenting. Trodde jag ända tills jag såg påskservetterna och de två vaniljbullarna som jag köpt för att ge bort i present.  Nog saknades det ett ägg alltid.

Till saken hör att jag senast jag var ute och cyklade kände att det var lite luft i bakringen. Jag försökte pumpa men fick inte i någon luft. Gick över till min kompis och hon provpumpade med samma eländiga resultat. Så idag tog jag in cykeln i köket och mannen bytte ventil och jädrars så mycket luft jag fick i däcket.  Passade också på att smörja kedjan så när jag kravlade mig upp på plåtåsnan så såg jag visionen att jag skulle flyga fram. Nåja det gjorde jag. En bit.  Sedan var bakdäcket utan luft igen.

Trots detta tog jag mig både cyklandes och ibland gåendes ner till Hemköp. Där skulle jag köpa sockerfritt godis till mannen. Påskäggen skulle jag köpa på Lidl för där var dom billigare (snål så det är bedrövligt ibland). Jag stoppade godiset och kvittot i en påse och knöt om. Sedan bar det av till Lidl. Inte hunnan hade dom ett endaste ynka påskägg kvar. Dom var slut. Hela stora lådan med påskägg var tvärslut. Nåja, jag handlade kakor till Lilla Tanten och 3 Cola light åt mig själv, fishermans friend åt mannen och lite annat smått och gott. Två kassar blev det.

Nu var det bara att bita huvudet av skammen och knöla sig tillbaka till Hemköp där de hade påskägg kvar. Släpade in mina Lidl-kassar och bad att få ställa dem i kassan medan jag skenade in efter äggen.

Jag stod vid äggkorgen och räknade tyst för mig själv. Ett ägg till mannen och ett ägg till Lilla Tanten. Det blir två. Så långt var det rätt. Greppade de färgglada äggen och störtade fram till kassan och betalade.

Vid det här laget var jag svettig och ganska irriterad över att jag inte kunde hoja fram som en virvelvind mot hemmet.

Hemmavid började jag göra i ordning mina ägg och det gick bra ända tills jag hittade det som skulle i det tredje ägget. Det ägget som jag aldrig köpte. Ibland blir jag så nedrans trött på mig själv så jag får lust att ge mig själv en snyting. Men eftersom det inte skulle hjälpa så fick man ta till den gamla devisen att nöden är uppfinningarnas moder. Så här blev resultatet av det

DSC00784

Ett paket påskservetter och två vaniljbullar insvepta i en likadan påskservett. Omknutet med fair-tradesnöre och med en käckt färgad fjäder.  Nu är det klart att överlämnas till fina vänner så det får lite extragott till kvällsfikat. Även om det inte är det stilfullaste man kan se så är det tanken som räknas och jag vet att bägge två uppskattar omtanke utan några krusiduller.

Hoppas ni har en bra långfredag vad ni än valt att göra.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Apr 18, 2014 @ 21:36:11

  Tycker det var en fiffig idé! Och tycker som du det är tanken som räknas! 🙂

  Svara

 2. Carro
  Maj 21, 2014 @ 06:39:08

  haha, tokfjollan på cykel? det skulle jag vilja se! 🙂
  riktigt fiffig och fin lösning, tror säkertr det blev minst lika bra som ett ägg!

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 21, 2014 @ 17:44:40

   Bah! Du skulle se mig susa fram på min plåtåsna. Då skulle du bli dödligt impad det är jag säker på. Så länge jag slipper räcka ut handen *S*. En gång vurpade jag för att det blev lite vickigt när jag räckte ut armen och skulle svänga. Då råkade framhjulet av någon konstig anledning slå i trottoarkanten och då stöp både tant och hoj.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: