Knappar och kapsyler

Min granne B som är en vanvettigt fiffig liten kvinna har kommit sig för med att göra ett armband av knappar och pärlor och ett halsband av kapsyler.

DSC00773

Armbandet har hon snitsat ihop med hjälp av vaxad lintråd och pärlemorknappar samt dekorerat med vackert lila pärlor.  Sedan har hon virkat in kapsyler och gjort ett halsband av. Det blev lite tyngd så det ligger fint och still när man sätter det på sig. Båda sakerna var present till barnbarnet. Sist jag var över till henne höll hon på att virka in nya kapsyler men den här gången i ett vackert glittrigt svart garn. Det blev kanonsnyggt. Varför kommer aldrig jag på sådana här fiffiga idéer?

Nä själv fortsätter jag att glo surt på min ”halvfärdighetshög” som någon inte lyckats förminska under den lediga veckan. Kan man skylla på att man har varit ute och krattat (30 min)? Eller att man har haft fullt sjå att cykla till Lidl (5 min)? Eller det bästa kanske är att erkänna att jag är lat och inte har någon styr på mig. Men jag har i alla fall inte påbörjat något nytt arbete. Är nog nästan i en liiiiiten handarbetssvacka just nu. Jag har massor med idéer men kraften räcker inte till.

Då är det en jädra tur att man har en granne som ligger i som en utter med virknål och stickor så jag åtminstone har något skojsigt att visa upp här.

Hoppas ni har en solig och fin skärtorsdag.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Apr 17, 2014 @ 18:53:52

  (Du får skylla på precis vad du vill, men man gör bara det som är roligt)
  Glad Påsk!

  Svara

 2. bibbipson
  Apr 18, 2014 @ 01:21:53

  Så fiffig granne du har! Håller med ovanstående, man ska bara göra det som är roligt. Då brukar energin och orken komma av sig själv! 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: