Regn…blöta skor…sockor och lycka

I morse när jag flängde iväg så småregnade det så jag tog med paraplyet. Det var en evig tur för det har banne mig regnat hela dagen. Smått och elakt.  Jag köpte ett par skor häromsistens som jag tänkte ha nu när jag lagt av kängorna.  Dessvärre läckte båda skorna som såll. Det kippade i skorna av vatten och mina strumpor fick jag vrida ur när jag kom hem. I morgon hotar dom visst med snö men sk*t samma vad som ramlar ner från himlen, snö eller regn, kängorna åker på i morgon i vilket fall. Hujedamej för att komma hem med tår som svampar och illröda av kyla. Nääää……usch.

Jag kippade i alla fall in på Röda Korset en sväng medan jag ändå var ute och blöt. Där hittade jag två nystickade småsockor som jag lade rabarber på direkt. Men det är ruggigt så lite betalt de tar för handarbetet. 10:- för de pyttesmå och 15:- för de lite större. De ska få gå med i paketet till Knappmakerskan.

DSC00771Det finns ju hur mycket grejer som helst på Röda Korset som jag hade kunnat tänka mig att släpa hem. Jag har miljoner idéer men ibland får jag lägga sordin på mig själv så att det inte går överstyr. Jag måste fixa till de grejer jag redan har köpt hem och som bara ligger och väntar på att bli uppsnyggade. Jisses ibland tänker jag att jag skulle kunna öppna en egen loppis med allt man köpt och som aldrig blivit av att fixa till.

När jag blöt och lite frusen kom hem så möttes jag av detta

DSC00772Två toffelhjältar…..och då menar jag enbart vad gäller fotbeklädnaderna på bägge gubbsen…..som lirade bluegrass så hela lägenheten var fylld av glädje och sång. Jag blir så lycklig och varm i hjärtat. Jag är oerhört tacksam att mannen haft musiken genom hela livet. Numera spelar han ju inte professionellt längre utan bara för ro och skojs skull. Musiken har hjälpt honom genom de svåra åren och fått honom att se framåt och hänga med.  Dessa två gubbar tillsammans är speciellt.  De är spelmässigt som hand i handske.

Vips glömde jag blötan och kalla tår och var bara så oändligt lycklig.  Visst är det fantastiskt att lyckokänslan kan komma ur små  händelser men fylla hela ens varelse.

 

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Apr 08, 2014 @ 20:32:47

  Det är kul att gå på Kupan, och Erikshjälpen. Man kan hitta många fina saker där.till ett bra pris, men precis som du säger så är det för billigt.
  Trist väder har det varit idag, men jag har passat på att skola om mina småplantor.
  Kram!

  Svara

 2. Melody
  Apr 08, 2014 @ 21:27:38

  Här går jag omkring i flip flop, men gummistövlarna finns med i packningen.
  Förra året åkte jag genom Europa i ösregn och gick i våta skor i flera dagar och
  ingen spelade för mig…
  Jag ska försöka övertala solen att skicka varma strålar till Er upp i Norden.
  Varma kramar
  M.E

  Svara

 3. Ninna
  Apr 09, 2014 @ 09:25:38

  Vad härligt du har det! 🙂
  Det har regnat massor här de senaste dygnen. Och givitvis ännu mer just när jag varit tvungen vara ute. 😉

  Svara

 4. Mycket annat och lite betong
  Apr 10, 2014 @ 23:09:20

  Blöta skor och fötter är inget vidare! Mysigt att få musikunderhållning när du kom hem.

  Kram Agneta

  Svara

 5. Louise
  Apr 11, 2014 @ 23:38:00

  De där toffelhjältarna imponerar på mig. Kan tänka mig att det var trevligt att komma hem till. Vad är väl ett par blöta fötter när man kan bli varm av sådant som musik och hemtrevnad … 🙂
  Kram

  Svara

 6. MariaB
  Apr 24, 2014 @ 06:57:34

  Paketet har landat! Stort tack. H. Knappmakerskan

  Svara

 7. Carro
  Maj 21, 2014 @ 06:36:10

  åh så mysigt!
  musik = glädje och värme! Det är fantastiskt hur människor kan förenas bara genom lite toner och melodier!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: