Nu jädrars blir det svårt att välja

DSC00768Nu gäller det att hålla tungan rätt i munnen när man väljer dagens lattjolajbans. Ska jag virka slut på det röda garnet och göra ett par pyttedukar till eller ska jag göra några vita smådukar till att ha med mig på marknaderna i sommar? Ska jag ta och virka färdigt grytlappen eller ska jag ta tag i den halvfärdiga ponchon och sticka klart den? Ja det är frågan denna något gråa söndag.

Ni som hänger med lite i svängarna ser ju att längst till vänster så ligger deklarationspapperna.  Men efter att ha bläddrat i bilagorna och alla bokstavs och sifferkombinationer och hejsansvejsan så tror jag faktiskt att något av det andra som ligger på bordet vinner valet.

Egentligen är det otroligt att man ska behöva hålla på och joxa med deklaration stup i kvarten. Skattemyndigheten har ju varenda uppgift om dig in på närmaste öre.  Har man nu råkat sälja några aktier så är det banne mig ett helt företag att få styr på hur man ska fylla i blankettskrället. Eller också är det jag som är dummare än tåget.  Tjurig som jag är tycker jag att vet dom hur mycket jag sålt för så borde dom ju kunna lista ut hur mycket skatten blir.  Men så enkelt är det ju inte. Nåja pappershögen får ligga till sig lite för det är ju fortfarande långt till den 5:e maj.

Så jag behöver ju inte ens köra Ole Dole Doff på det som ligger framme utan bara fösa undan pappershögen och ägna mig åt det som är betydligt lättare och roligare. Tänk så man är…….

Hoppas ni alla har en go söndag utan bilagor av alla möjliga slag.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Apr 07, 2014 @ 01:59:31

  Men oj, här var det mycket aktiviteter på gång! Mycket fina handarbeten på gång där! Håller med dig om deklarationen, de håller minsann rätt på varje krona man tjänar, så skulle man fylla i fel så blir man nog påmind. De vet allt!
  Hoppas du hade en trevlig dag bland dina alster! 😉

  Svara

 2. Maidi
  Apr 07, 2014 @ 12:05:43

  Jag har lika svårt att välja varje dag när påbörjade projekt dräller överallt.. De där tråkiga papperen föste jag över på gubbens sida av köksbordet och han ojade sig därute ett tag.. Försäljning av torp skulle deklareras. Nej såna papper aktar jag mig för..

  Kram Maidi

  Svara

 3. Louise
  Apr 11, 2014 @ 23:29:16

  Oj oj oj … det var inte dåligt aå många olika projekt du har på gång. Det blir inte lätt att välja då, det förstår jag … 😉
  Vad blev det sedan … 🙂

  Usch ja! Deklarera är inte lätt så fort något avviker lite … Lycka till …
  En skön helg önskar jag dig …

  Svara

  • bibbishantverk
   Apr 12, 2014 @ 11:52:25

   *S* Jag stickade lite till på ponchon…..virkade lite på grytlappen och sedan började jag på att virka en vit fönsterremsa istället. Hujedamej så dan jag är *S*.

   Svara

   • Louise
    Apr 12, 2014 @ 23:01:48

    Bra simultankapacitet skulle jag tro … Kör hårt du! Så länge du har roligt spelar det ju ingen roll … hihi

   • bibbishantverk
    Apr 13, 2014 @ 13:24:02

    Härligt. Precis sådan uppmuntran behöver man ha när man fnattar runt som jag gör. Det är ju så roligt att börja nya grejer. Vissa saker är det ju tyvärr inte lika kul att slutföra. Men va’ fasen……*S*

   • Louise
    Apr 13, 2014 @ 13:33:30

    Håller med dig, jag har gjort massor som aldrig blivit klart, och det kan vara någon liten detalj som saknas, något som tar slut eller något som är besvärligt att lösa. Sedan ligger det där till ingen nytta … Men jag hade i alla fall roligt medan det pågick … hehe

   • bibbishantverk
    Apr 13, 2014 @ 15:16:47

    Klockrent!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: