Å’ så va’re dags igen

Jag tycker ju att jag legat på latsidan länge länge nu men när jag tittade igenom min förgrönade fästhög så såg jag att den vuxit sig stor och fet igen. Hur det nu kan komma sig när jag till stor del sovit mig igenom kvällarna framför tvn.  Undrar om man är uppe och stickar i sömnen om nätterna. Det skulle förklara varför jag är så evinnerligt trött vareviga dag.

DSC00755Det är en hel flock med mössor i olika storlekar och en liten yemenväst. Det mesta hamnar i välgörenhetslådan som är bra att ha som ett litet buffertlager. En och annan mössa går nog till Knappmakerskans insamling tillsammans med ett par halsdukar.  Jag ska faktiskt ta tag i saken nu i helgen och fästa varenda tråd. Så det så. Längst bak på bilden ligger ett par t-shirtar som ska klippas till trasor. Jag fick en vision om att jag skulle virka en dyna till en bänk jag har ute på altanen. Men det blir nog inte så i alla fall för den bänken brukar vi ha och ställa tomatplantor och andra växtligheter på och då behövs det ju inte någon dyna som man slitit ihop i sitt anletes svett. Så vad det ska bli av trikåtrasorna det får vi se. Men det är synd att slänga t-shirtar  som blivit urtvättade, konstiga i formen eller som man bara ledsnat på.

Idag har vi omkring 10 grader varmt här och det gör att man återigen får ett litet hopp om vår. Men man ska väl inte ropa hej eftersom det fortfarande bara är mars månad och vi har dessutom hela låååånga april kvar.  Men nog kan man unna sig ett och annat glädjeskutt nu dessa härliga dagar.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Mar 22, 2014 @ 23:33:36

  En fin samling du fått ihop. Jag fäster mina trådar så fort arbetet är klart.
  Kram!

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Mar 23, 2014 @ 00:07:03

  Ja jag tror nog att du är uppe på nätterna och sömnstickar… Borde kanske rigga en kamera och se hur du bär dej åt? 🙂 Här har det också varit sjukt i veckan med konstig yrsel och megatrötthet. Så inte många maskor blev gjorda. Började på en bok istället så kunde jag ju ligga kvar och kurera mej. Länge sedan faktiskt så det var lite trevligt det med. Nu är jag inne på sista beställningsmössan och ska sedan sätta fart med lite grejor till en ev påskförsäljning på jobbet. Allt för att få in till pumpen i Manduar. Roligt att göra lite vårsaker. 🙂 För nu SKA det bli vår! Må väl Bibbi!

  Svara

 3. Maidi
  Mar 23, 2014 @ 12:48:58

  Jag har en hel kasse med gamla t-shirtar och andra trasor som jag samlat under vintern.. Mycket har jag fått av vänliga människor som vet att jag tar vara på så gott som allt.. Många virkade mattor har det blivit och nu när det börjar bli väder att sitta på balkongen ska jag klippa matt-trasor för glatta livet 🙂
  Den där fästhögen var ju inte så farlig 🙂 men visst är det trist att ett roligt handarbete ska avslutas med ett sånt tråkgöra…

  Kram Maidi

  Svara

 4. Melody&M.E
  Mar 24, 2014 @ 20:51:15

  Fästa trådar är verkligen trist! Det är nästan en anledning till att bara sticka med en färg. Jösses så flitig du har varit! Så många små du värmer med dina plagg.
  Imponerad!
  Kram M.E

  Svara

 5. Louise
  Mar 24, 2014 @ 21:37:03

  Du kanske stickar när du sover, så att du inte märker att du får så där mycket gjort … 😉
  Jag stickar och virkar för att INTE sova … hehe

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: