Flaxar med stickorna och packar garn

För en tid sedan så läste jag det här inlägget på Kyrkkaffebloggen. Jag tyckte det var en bra ide men blev trots allt lite förundrad över Röda Korset. De drar igång ett projekt och får frivilliga att ställa upp och lära invandrarkvinnorna  på flyktingmottagningarna att sticka och virka. Det är ju en kanonide att hjälpa kvinnorna att få en meningsfull vardag  där de kan tillverka något med sina händer. Det blir nog mycket oro och väntan när man är placerad som de är så att ha något för händer är nog bra.

Det märkliga i det hela tycker jag är att Röda Korset inte håller med material utan de frivilliga får ragga efter garn, stickor och virknålar själva. Det känns konstigt eftersom jag vet att det finns hur mycket stickor och virknålar som helst hos Röda Korsbutikerna och garn får de ju skänkt hela tiden.

Men eftersom det är som det är så samlade jag ihop en kasse garn, ett par virknålar, ett par stickor (övriga jag inte använder har jag skänkt till just Röda Korset tidigare) och en påse knappar. Jag hoppas att Ann får nytta av grejerna och jag hoppas hon får in mycket garn så hon kan fortsätta. Människor som Ann som ger av sin egen tid och energi är värda all uppbackning som finns tycker jag.

DSC00743

Men inte nog med detta. Den fantastiska Knappmakerskan har dragit igång ytterligare ett projekt kring barn. Till höger på bilden ligger början på en liten halsduk som ska skickas över vattnet.  Det känns så lätt att sätta fart på stickorna efter sjukuppehållet när man vet att det man gör går till barn som på det viset slipper frysa.  Barn är barn och de är alltid oskyldiga och har inte förtjänat något annat än att få vara trygga, älskade och varma. Så jag ska fixa till några mössor och halsdukar och man vet aldrig om det inte kan slinka med ett par spiralsockor också.

Jag är så glad att det finns kvinnor som Ann och Knappmakerskan som tar tag i saker och ting och drar igång projekt som gör skillnad.  Tack för att ni finns. Jag hoppas ni får ha orken och glädjen kvar i alla era dagar.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Mar 11, 2014 @ 22:12:17

  Och TACK för att DU finns så att det blir något att skicka… Utan hjälpstickare så skulle så många barn frysa och känna sig ledsna för att de inget har som ger värme eller tröst. En halsduk eller ett par sockor är KÄNNBAR kärlek! Du är en sån hjärtevärmare Bibbi! Just nu stickar jag pippimössor och säljer för att få ihop till Manduarpumpen. Det är annan hjälp som också är livsnödvändig. Vi gör skillnad.. Fattar du det?? Inte jag.. Kramis

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 11, 2014 @ 22:19:43

   Ja Carol vi gör skillnad och det är härligt att veta. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra små underverk. Hoppas dina pippimössor går åt som smör i solsken. Ta och gör ett gäng ugglemössor också tycker jag för dom var kanonfina. Jag ska prova på det mönstret jag fick av dig. Kram

   Svara

 2. Anne-Lie
  Mar 11, 2014 @ 23:33:05

  Bra initiativ från både dig och Röda Korset.
  Kram!

  Svara

 3. Anne-Lie
  Mar 11, 2014 @ 23:36:29

  Var in och tittade på knappmakerskan. Vart/till vilket land skickar hon kläder som kommit in?

  Svara

 4. MariaB
  Mar 13, 2014 @ 19:09:42

  Men underbara du! Tårögd och glad över din iver. Tänk att du finns, där långt borta från mig, och du stickar och skickar och hejar på!
  Senaste vecka har så många tagit kontakt så vi blir fler. Fantastiskt.

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 13, 2014 @ 22:41:50

   Så klart jag hänger med på dina härliga insatser för människor. Det är tur att det finns människor som du Maria som tar tag i saker och ting och får igång oss glädjestickare. Och det sprider sig som ringar på vattnet……precis så som det ska vara.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: