Fjäriln vingad syns på väggen

Jag har ju varit lite skunkig i en vecka men nu är jag på tå igen. Så pass alert så att jag såg dessa vackra krokus som slagit ut i gruset utanför verandan. Tur man måste gå och sopsortera ibland så man får se världen utanför sjuksängen.

DSC00738Och som om det inte räckte med all den prakten så blev jag riktigt överraskad när jag gick ut för att titta på fågelbeståndet (röka) lite senare. Då gick jag ut på baksidan och satte mig i snutan på altanen för att inte blåsa bort. Det flaxade till i ögonvrån och då ser jag att det är en fjäril som slagit sig ner alldeles bredvid mig. Jag smöööög som en riktig indian in igen och hämtade kameran. Fjärilen satt snällt kvar och väntade.  Det var ett vårtecken som jag blev särskilt glad att se. Dessutom såg jag en fet fluga som vaknat till men den var lika intresserad av att hamna på kort som jag var av att ta kort på den.

DSC00742Till sist har jag en liten förfrågan. Är det någon av er som har den minsta susning om vad detta är för  blomma? Mannen fick ett skott av den för några månader sedan och nu har den växt säkert en meter. Långa revor. Vi har ingen aning om vad det är för blomma men han hanterar den förmodligen rätt eftersom den växer så in i baljan.  Klicka på bilden så ser ni bladen bättre.

DSC00739Nu tog jag fram stora saxen och klippte ner hela rasket så den får börja om från början. För säkerhets skull tog jag en hel massa skott och satte i en burk.

Idag skiner solen och det är ganska rart ute så när som på att det blåser. Men hittar man lä i någon snuta så är det alldeles fantastiskt. Idag ska jag nog ta med mig kaffekoppen ut en sväng och njuta. Jag hoppas ni alla har en skön och härlig söndag och att även ni får ta del av solens varma härliga strålar.

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Mar 09, 2014 @ 17:33:47

  Vilka trevliga vårtecken! Jättefina bilder! Och krokusarna är ju för vackra.
  Ja, den där blomman vet jag inte namnet på heller, men jag har haft en sån. Den blir ganska dekorativ, och man kan lätt bryta loss ett skott att sätta i vatten. Så får man fler! 🙂

  Svara

 2. Louise
  Mar 09, 2014 @ 23:21:47

  Härligt och överraskande med fjärilen. Jag älskar fjärilar, men här har det nog varit för kallt för dem än så länge. Fast idag kom temperaturen upp till nästan 15 grader ett tag …
  Vi hade blåsigt igår istället. Idag var det lugnare. Men däremot var det helt klarblå himmel igår, med strålande sol. Det hade vi inte idag, även om den tittade fram då och då även idag …
  Skönt att kunna känna lite vårkänslor genom hosta och snorighet. Kanske ett tecken på att det blir bra snart …
  Hoppas att du också känner dig bättre.
  Jag är bättre, men inte bra … som sagt …
  Får väl sova på saken och hoppas på det bästa i morgon … 😉
  Ha det bra … 🙂

  Svara

 3. Carro
  Mar 10, 2014 @ 02:49:25

  härligt med vår!
  Här biter sig kylan fortfarande kvar men våren är på G åtminstone!

  Svara

 4. Maidi
  Mar 10, 2014 @ 11:21:03

  Jag känner så väl igen den blomman men kommer inte alls på vad det är.. Inte dåligt vårtecken när fjärilarna visar sig..

  Kram Maidi

  Svara

 5. Melody&M.E
  Mar 10, 2014 @ 20:34:33

  Jag älskar fjärilar! Här har jag ännu inga sett, men njutit av alla blåsippor efter min väg. TACK för dina stöttande kommentarer. Viisst har jag accepterat att det är som det är, men ändå är det jobbigt att träffa henne och känna att det inte finns någonting. Jag försöker att inte älta varför, men nog är det en sorg längst inne.
  Stor kram till dig.
  M.E

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: