Sjukpresent

När vår dotter var liten så brukade jag ge henne en liten sjukpresent när hon var sjuk. Det kunde vara en Bamsetidning eller någon liten gottebit som gjorde det lite roligare att vara skunkig och eländig. Det fortsatte och jag gav även mannen sjukpresent när han var knallig. Ofta i form av halstabletter eller något som jag vet att han tycker särskilt mycket om.

Idag när mannen för första gången var utanför dörren på över en vecka så for han till affären. Då köpte han sjukpresent åt mig. Jag fick ett paket glassar. Jag älskar glass.

Och som om det inte räckte med det så ringde det på dörren framåt kvällningen och våra vänner A och B kom med ett fat minisemlor.  Hon hade läst min blogg och tyckte att vi behövde lite uppmuntran så hon hade trollat fram hembakade semlor.

DSC00736Nu skulle jag givetvis tagit bilden innan jag glufsade i mig mina två semlor, den ena med marsipan och den andra med hallon. Mannen hann få i sig sin ena semla så det som blev kvar att fota var mannens sista semla som han ska kalasa på i morgon.

Det är faktiskt toppen med sjukpresenter för man blir jättepiggilinis av dem tycker jag.  Jag ska försöka mig på att gå till jobbet i morgon igen. Jag är hes efter allt hostande men har ingen feber eller snuva så det ska väl gå. Man måste ju komma igång.  Och nog gjorde sjukpresenterna och omtanken sitt till för att höja livsandarna. Tjolahopp tjolahej nu  är jag snart pigg som en mört igen!

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Mar 04, 2014 @ 23:13:43

  Du var värd de där sjukpresenterna. Kanske något man skulle ta efter.
  Kram!

  Svara

 2. Melody&M.E
  Mar 05, 2014 @ 15:09:41

  Mina barn brukade också få sjukpresenter och jag försöker fortfarande ge dem något litet, en tidning eller en blomma. I går var det äldsta dottern som fick tulpaner och tidningar efter sin operation som blev av den här måndagen.
  Glass och semlor är ju perfekta presenter vid en förkylning!
  Det är nog bäst att du tar en glass idag också så du blir riktigt frisk.
  Krya på dig kramar från M.E och stor nospuss från Melody!

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 05, 2014 @ 16:51:15

   Det spelar ingen roll hur gamla barnen är. En sjukpresent är uppskattad i alla åldrar. Och det behöver ju inte vara något märkvärdigt. Bara någon som förgyller en skunkig dag. Ja här gäller det att snaska i sig glass för glatta livet.

   Svara

 3. Carro
  Mar 05, 2014 @ 15:23:01

  Åh vilken mysig tanke! ska också börja med det men får väl än så länge ge till mig själv, haha!

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 05, 2014 @ 16:52:27

   Men du får väl trimma dina japanska vänner lite så dom förstår hur man ska behandla dig när du är sjuk och skunkig. Träna upp dom vetja. Det kan bli hur bra som helst *S*

   Svara

 4. Louise
  Mar 06, 2014 @ 15:58:34

  Nu förstår jag vad det är som saknas här, och varför jag inte blir bättre. Jag har inte fått någon sjukpresent … 😦

  Svara

 5. Mycket annat och lite betong
  Mar 08, 2014 @ 22:16:19

  Så bra att sjukpresenterna hjälpte mot tyfis! Kul att det blev en semla kvar att fota…

  Hoppas att du mår jättebra nu!
  Kram Agneta

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: