En korg kommer lastad

I måndags hade min arbetskamrat M med sig en present till mig ifrån sin dotter. Dottern hade flyttat och ansåg inte att hon hade plats för sin garnkorg.  Eh? Hur kan man låta bli att ha plats för en garnkorg? Nåja detta gynnade ju mig i allra högsta grad då kamrat M frågade om jag ville ha den. Ja tack sa jag givetvis.

M skjutsade mig hem med korgen och det var spännande att öppna den. För den var ju givetvis inte tom. Där låg stickor och lite olika garner.  Det fanns även några böcker med stickinnehåll. Överst låg en stooor påse med garn. Den påsen var inte ens öppnad.

DSC00724Jag pillade upp påsen och tog fram ett av de stora nystanen och lade upp tre maskor på stickor nr 12. Sedan var det bara att sätta fart på spelet.  Jag ska sticka en sjal till tjejen som skänkte garn och korg tänkte jag. Jag gillar inte färgen beige alls. Tycker inte ens att det är någon färg. Men jag funderar på om jag ska sätta på fransar i en helt annan färg för att få det att lyfta lite färgmässigt. Men det kanske är dumt. Jag får fiffilura på det. En del människor tycker ju faktiskt om beige så jag får kanske tänka om.

Nåja det blir en varm sjal till en frusen tjej och det är huvudsaken. Jag kan bara sticka korta stunder eftersom det är ullgarn. Jag stickar och kliar om vartannat. Börjar det klia på ett ställe så kan man ge sig den på att klieriet går som en löpeld över kroppen.  Pannan, kinderna, armvecken,låren. Ja det är då ingen måtta när det väl sätter igång. Men jag är envis som en rö’ gris och den här ska bli klar och överlämnad så det så.

Korgen med lock är kanon som fotpall åt mig när jag sitter i min fåtölj och stickar.  Vilken kanonbra present jag fick.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Feb 21, 2014 @ 13:43:44

  Så snällt av dem! Förstår att du blev glad. Som lilla julafton!
  Men att ha tex svart under beige, tycker jag själv blir ganska snyggt! Då ser man inte så blek ut.:)

  Svara

 2. Mycket annat och lite betong
  Feb 21, 2014 @ 17:53:45

  Vilken bra present! Och med garn i också!
  Men dottern kommer ju att få en fin present tillbaka av dig. En skön sjal måste hon bli jätteglad för.

  Kram Agneta

  Svara

 3. Carol
  Feb 23, 2014 @ 17:08:42

  Grattis Bibbi! En sån härlig present som gläder både dej och benen. 🙂 Och så blir det en härlig present tillbaka.. A win-win deal! 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: