Tripp tripp tripp på lätta snygga fötter

Idag ringde det på min dörr. Utanför stod en stressad granne som vis av skadan förstått att här slipper hon inte förbi utan att visa upp vad hon har i påsar och kassar. Nu var hon och hennes man på väg att gratulera sin svärson på födelsedagen. Med sig i bagaget så hade hon en mössa som hon stickat av resterna av garnet som hon stickat den blåvita tröjan av. Tröjan syns ett par inlägg bort.  Det blev en baggymössa som jag tyckte var jättefin. Nu tryckte hon inte ner mössan så mycket hon kunde utan satte den bara så käckt så att jag kunde ta ett kort.

DSC00713Som sagt, bråttom var det i vanlig ordning och jag steg in och tog på mig en jacka för att titta lite på fåglarna (röka).  När jag kom ut på trappan igen så vinkade vi åt varandra när B och hennes man for iväg. Jag stängde till ytterdörren och då jädrar i min lilla låda såg jag att det hängde något på handtaget. Det var en plastpåse som var fastknuten.  I den plastpåsen så låg dessa förtjusande fina söta goa tofflingar. Som ni förstått vid det här laget så sliter jag tofflingar så det heter duga. Nu fick jag ett par i rosa, grått och svart.  En ursöt rosett i rosa kröner verket och jag lovar er att jag har nog aldrig haft ett par så fina tofflor. Till saken hör kanske att så gammal jag är så är jag vansinnigt förtjust i rosa. Rosa i alla nyanser. Nu har jag underbart fina rosa tofflingar och ni må tro att man skuttar lätt med dessa fötter.

DSC00715Tjolahopp tjolahej nu är jag skuttande glad. Glad för mina tofflingar och glad för att jag har sådana fantastiska människor i mitt liv och i min närhet.  Sådana är värda allt guld i världen och allt smör i Småland. Skulle aldrig byta bort dem.

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Feb 16, 2014 @ 14:26:39

  Förstår att du är glad, vem skulle inte bli glad med så snälla grannar! Och så duktig! Tofflingarna och mössan var ju jättefina!
  Jag har en kompis som är alldeles galen i rosa, fast hon är upp till åren kommen, så fortsätt du att gilla rosa! 😉

  Svara

 2. Carol
  Feb 16, 2014 @ 16:45:59

  Happy feet dance! 🙂 Jag har inte såna grannar… Måste var nåt speciellt på er gata och extra speciellt er emellan! Så skojigt också med era snällhetshyss; En påse på dörrhandtaget när man skyndar iväg, nåt som står på trappen…
  Här är det ruskväder idag och mitt besök ute i garnfriggeboden blev kort. Kallt och rörigt är det där… Men har fått lite folk som vill hjälpsticka så jag ska skicka lite garner till dem. Därute i friggen värmer de ju inga småttingar direkt. (Detta är lite av en dröm jag haft i många år.. Att ha garner och annat att dela med mej av som kan komma till större nytta i händer som vill och kan göra bruk av dem. Och nu börjar det ske! :-D) Nu börjar snart skidskyttet.
  Det går bra för Sverige nu! 🙂 Kramelikram

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 16, 2014 @ 18:07:50

   Ja vi har lite snällhetshyss för oss och det är jättehärligt.
   Du är också en snäll människa Carol. Din garnbod har nog en bra funktion. Så härligt att kunna skicka garn till andra stickare. Finemang ju.

   Svara

 3. Anne-Lie
  Feb 16, 2014 @ 19:53:52

  Supermysiga tofflingar. Njut!

  Svara

 4. Melody&M.E
  Feb 16, 2014 @ 20:05:38

  Fina tofflor och vilka goa människor du har runt dig!
  Tack för tipset på inlägget i Knappmakerskan blogg!
  Här ska det sparas garnändar!
  kram M.E

  Svara

 5. Maidi
  Feb 17, 2014 @ 12:12:50

  Jättesöta tofflor du fick.. Jag sliter också tofflor som bara den. Jag är inne på mitt 3.dje par denna vintern.. Tur att jag har ett litet förråd..
  På Söndag startar vårteckensutmaningen här i blogglandia men jag tror jag får det lite marigt att hitta något tecken.. i alla fall utomhus..

  Kram Maidi

  Svara

 6. Soili
  Feb 19, 2014 @ 22:30:09

  Vilken underbar granne du har.Kul med sådana överraskningar.Tofflingarna är jättefina.
  Kram Soili

  Svara

 7. Louise
  Feb 25, 2014 @ 19:58:03

  Sickna söta små fossingar du fått. Jag håller för stunden på med fotbeklädnader jag också, men det ska bli yogasockar. Kanske skulle göra ett par rofflor nästa gång …. 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: