Sittdynan är faktiskt klar

I söndags när mannen var tillsammans med sina musikkamrater så passade jag på att färdigställa hans sittdyna till köksstolen.  Den blev faktiskt riktigt bra och mannen blev jätteglad när han fick den.  Kudden är sydd av vit fleece som jag köpte för 12:- i form av en filt.  Sedan sydde jag fast de sammanvirkade mormorsrutorna på kudden och vips blev det en mjukdyna för en magerrumpa.

DSC00710Vet faktiskt inte vad mannen menade med att ”nu har du bara tre till att göra”. Han kan väl inte i jösse namn tro att jag tänker sitta och göra sådana här dynor till alla stolarna.  Nä nån’ måtta får det väl vara. Men å andra sidan kanske man ska ta och virka små mormorsrutor av restgarnerna som blir framöver. Så lagom till att den första dynan är utsliten så är jag klar med den sista och får börja om igen. Urk, varför tänkte jag så nu då.

Jag har haft lite funderingar på att göra olika sorters sitsar till resten av stolarna. Någon gång. Inte nu.  Nu vill jag göra lite annat. Vad vet jag inte riktigt. Men det kanske vore en välgärning för min omgivning om jag tog och målade klart nyckelskåpet som jag började med för en evighet sedan. Den skulle bara stå och torka på kökssoffan innan jag strök nästa lager. Men den står där än. Har förmodligen slagit rot.  Men jag ska nog slå min närmaste omvärld med häpnad endera dagen och fixa till den.

Jag har också funderingar på knivar och gafflar, remmar och pärlor, spetssjal i mjukaste vita garn. Nä nu får jag ge mig och slutföra några av mina pågående projekt.

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Feb 11, 2014 @ 22:21:42

  Jättefin och solig för glada rumpor! 🙂 Lycka till med nästa (50) projekt!

  Svara

 2. bibbipson
  Feb 12, 2014 @ 17:50:30

  Den blev ju jättefin, tycker mormorsrutor är så fina. Haha, ja det där med projekt, har en hel del halvfärdiga saker och alster som ska göras ”sen”! 😉

  Svara

 3. Melody&M.E
  Feb 12, 2014 @ 20:11:21

  Så snygg som den dynan blev så förstår jag att mannen tycker att du ska göra tre till! Här är det att sy i knappar i en babykofta som verkar vara ett omöjligt projekt, men nu bara måsta jag göra det och posta den innan den blir urvuxen redan i min stickkorg.
  kram M.E

  Svara

 4. Carro
  Feb 13, 2014 @ 03:02:10

  haha, du lyckas alltid hamna i situationer där din goda tanken slår om och innebär mer ansträning för dig! Tänkte på din tapetsering…hur går det förresten? 😉

  Svara

 5. Maidi
  Feb 13, 2014 @ 15:24:49

  Vad vore livet utan alla dessa projekt.. Jag skulle nog dö av tristess om jag inte fick pilla med något mest hela tiden.. Sittdynor kanske jag också ska ge mig på.. Efter alla andra grejer jag har på gång..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: