Stolsdyna av små mormorsrutor

Jag stickar ju en del till välgörenhet och det här är också ett projekt som har med ”göra väl” att göra. Men på hemmaplan. Mannen är ju mager om ändan, till skillnad från mig då så att säga. Han har alltid en dyna på sin köksstol men de dynor vi lyckats hitta har aldrig riktigt passat stolen. Dynan sticker utanför stolen med den påföljd att varje gång mannen reser sig upp så följer dynan med och ramlar ner på golvet.

Nu fick jag en ide om att göra en liten dyna som passar både stolen och mannens rumpa. Så då fick det bli små mormorsrutor som jag virkat ihop. Nu håller jag på att virka en kant runtom. Efter det ska jag sy en kudde av resterna av den vita fleecefilten jag hade och klippte remsor till julkransarna av. Sedan är det väl bara att sy fast sjoket av mormorsrutor på kudden tänker jag. Detta är virkat med enbart restgarner därav den lite märkliga blandningen av färger. Men den duger att parkera ändan på tycker jag.

Stoppningen till kudden är alla de trådändar jag sparat i glasburkar för att använda som just stoppning. På det viset slipper man köpa dyr stoppning på affären. Tror det var Knappmakerskan som tipsade om det.

DSC00693Jag får väl ägna lite tid i helgen på att försöka färdigställa det här arbetet så jag kan börja med något annat. Nu är jag inne i en sådan fas igen då jag har en hel hoper halvfärdiga saker som ligger eller hänger till sig.  Det får bli en rejäl uppryckning här märker jag. Men det är ju så rackarns kul att börja med något nytt precis just då som en idé slår rot i knoppen.

Hoppas ni alla har en riktigt bra lördag. Tro mig eller ej men solen tittade fram under ett par minuter i förmiddags. Det kändes fantastiskt. Dessutom har vi nästan sex grader varmt och den gamla skabbigt smutsiga snön försvinner ganska snabbt. Särskilt när man som jag varit ute med både kratta och borste och hackat och joxat för att luckra upp den.

Tjolahopp tjolahej nu sätter jag fart med virkandet igen.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Feb 08, 2014 @ 14:59:52

  Tack för tipset om att spara trådändarna till stoppning. Det har jag aldrig tänkt på.
  Jag har ett påbörjat projekt med mormorsrutor som jag nog borde ta tag i, mest för att jag ska få börja på något nytt.
  Ja, tänk vad några minuters sol kan göra för sinnet!
  Önskar dig en fin fortsättning på lördagen!
  Kram M.E

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Feb 09, 2014 @ 18:53:30

  Hej pyssliga du! Så fin sits din man kommer få! Jag har stickat klart två pulsvärmare och ett par babytofflor till under Kvinnokraftsdygnet. Alltid lika inspirerande att lyssna till Anna Braw! Och att få träffa en massa andra handarbetande quinnor gjorde inte saken sämre… Här blir det ett sportlov utan snö för alla elever nästa vecka. Jag ska dock jobba tre dagar men sedan ha en långhelg ledig. Tjola hoppsan sa!

  Svara

 3. bibbipson
  Feb 11, 2014 @ 02:02:34

  Älskar dessa underbart fina ”rutor”! 🙂

  Svara

 4. Carro
  Feb 13, 2014 @ 02:58:53

  vilken härlig ide!
  En annan billig fyllning är att köpa den billigaste kudden från Ikea, fungerar också toppen!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: