Ensam banar jag väg

När jag går till bussen ungefär kvart över sex varje morgon så brukar jag vara helt ensam ute. En morgon när det snöat hela natten satt det dock en stor hare på garageuppfarten. Han såg lite bestört ut över all snö. Jag pratade lite med honom och han klippte förstående med öronen. Men sedan tyckte han att det var bäst att pulsa iväg när jag kom lite för nära.

Jag går över en stor skolgård för att nå min buss och där är det som att komma in i en annan värld. Oplogat och tyst.  Jag traskade i snön men så fick jag för mig att vända mig om och då såg det ut så här

DSC00687I ensamt majestät banar jag väg för efterkommande. Det är ju alltid lättare att gå där någon annan har gått. Man får inte lika mycket snö i kängorna då.  Dessutom noterar jag att jag går utåt med högerfoten. Hmmm……

Nåja, haren och jag tog oss vidare mot dagens bestyr och nästa gång jag går över skolgården då är den full av barn. Snön för länge sedan nedtrampad och tystnaden spräckt av barnröster. Precis så som det ska vara.

Må gott så här på lördagen. Men se upp när ni går ut för det är halt.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Feb 01, 2014 @ 18:29:06

  Det är så fint med orörd snö (eller åtsminstonde nästan orörd)
  Kram!

  Svara

 2. MariaB
  Feb 01, 2014 @ 20:09:25

  Filosofen har talat. Dina ord rymmer stora tankar. Riktigt stora.Tjingeling!

  Svara

 3. Carro
  Feb 04, 2014 @ 05:53:30

  lyft på fötterna tokstolla! :p

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: